Zwemvereniging ‘De Grunte’ start pilot voor uniek kennismakingsproject KNZB

Om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de diverse zwemsporten, is “De Grunte” door de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond) uitgekozen deel te nemen aan de pilot van Swimstar. Dit jeugdkennismakingsproject houdt in dat kinderen in vier lessen via spelletjes en trucjes de vele facetten van de zwemsport ervaren. Duiken, sprongen maken, schieten op doel, racen, alles komt voorbij. Belangrijk neveneffect is dat de kinderen meteen ook op een veilige manier leren spelen in het water. “De Grunte start op 28 januari met de eerste van vier lessen.

Swimstar

Swimstar is het KNZB kennismakingsproject voor kinderen die hun B- of C-diploma hebben behaald. In 4 lessen komen alle onderdelen van de watersporten wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, schoonspringen en waterpolo voorbij middels diverse spelletjes. Kinderen sparen intussen om een echte STAR te worden (via de lessen Shoot, Trick, Action en Race) en werken tegelijkertijd aan hun veiligheid in het water. De pilot is bedoeld om te kijken in hoeverre het project effectief is, gebruiksvriendelijk voor verenigingen en leuk voor kinderen. Op basis van deze informatie zal de KNZB werken aan optimalisatie van het jeugdkennismakingsproject ten einde dit landelijke te implementeren.

Ambassadeur

De KNZB vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen op deze wijze kennismaken met de zwemsporten en veilig leren spelen. Vrijwel alle kinderen op jonge leeftijd moeten leren zwemmen zodat zij zichzelf (en anderen) kunnen redden als zij te water raken. Maar kunnen zwemmen is niet alleen praktisch, maar ook gezond en vooral leuk om te doen. Pieter van den Hoogenband is ambassadeur van Swimstar. De record medaillewinnaar op WK’ s, EK’ s en Olympische Spelen ondersteunt de gedachte dat alle kinderen in Nederland niet alleen goed kunnen zwemmen, maar ook kunnen spelen en sporten in het water.

Voor meer informatie: Hillet Dekker, Zwem- en Polo Vereniging “De Grunte”.

E-mail: jeugd@degrunte.nl

Meer informatie, lid worden van De Grunte: klik hier.