Over Recreatief

De afdeling Recreatief Zwemmen kent drie disciplines: jeugd, trimzwemmen (Keep Fit) en masters. Kortom: voor elk wat wils!

Jeugd

Binnen De Grunte hebben we diverse afdelingen waaronder de recreatieve jeugd. Hier zwemt de jeugd vanaf 12 jaar.

Wanneer je zwemmen leuk vindt en je hebt een A en B diploma, dan is recreatief zwemmen echt iets voor jou. Bij deze groep leer je alle zwemslagen waarbij goed op de techniek wordt gelet. Het gaat daarbij niet om het zo hard mogelijk zwemmen maar om lekker zwemmen onder begeleiding.

Trimzwemmen (Keep Fit)

Een variant op het recreatief zwemmen is het Trimzwemmen. Eén avond in de week worden oudere mensen de gelegenheid geboden de spieren soepel te houden. Een ieder kan in eigen tempo zonder enige dwang zijn of haar baantjes zwemmen. Er zijn ongeveer 10 leden die regelmatig het water van zwembad De Slag verkiezen boven een uurtje televisie kijken. Het gezelschap bestaat uit dames en heren in de leeftijd van 30-70+ jaar. Trimzwemmen is zeker het proberen waard!

Masters

Voor de geoefende ouderen bestaat het masterzwemmen. Masterzwemmen is opgezet voor mensen die fanatiek baantjes willen zwemmen, zonder de verplichting van zwemwedstrijden. De leden zijn over het algemeen wat ouder (20 jaar en ouder).