Over AquaKids

De AquaKids is een leuke afdeling binnen De Grunte voor kinderen die op de basisschool zitten en minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A en B. Onder leiding van deskundige trainers komen de kinderen in aanraking met alle aspecten van de zwemsport. Op een speelse manier wordt aandacht besteed aan de verbetering van de zwemtechniek en de conditie. Het is een afwisselend programma.

De trainers van de AquaKids zijn leden van De Grunte die zelf actief zwemmen binnen selectie zwemmen of waterpolo. Een aantal hiervan zijn in het bezit van het trainersdiploma van de KNZB.

Door het jaar heen organiseren we leuke activiteiten tijdens de training. Zo organiseren we in de herfstvakantie een herfstinstuif. Rond 5 december hopen we dat er pieten in het zwembad komen. We hopen dat er weer een scholen-estafette georganiseerd zal worden. En voor de zomervakantie sluiten we het seizoen altijd feestelijk af!

Training

Elke training heeft in basis 3 zwemactiviteiten:

  1. Zwemslag: borstcrawl, schoolslag of rugcrawl,
  2. Overige zwemactiviteit,
  3. Spel (waterpolo gerelateerd).

De 2 zwemactiviteiten geven we in het wedstrijdbad. Zwemslag op baan 1 en 2 en de zwemactiviteit op baan 5 en 6. Het spelonderdeel geven we in het instructiebad.

1 keer per maand wordt de hele avond verzorgd door de Waterpolo afdeling. Dan worden de doelen in het zwembad gelegd en kunnen de kinderen ook een echt partijtje waterpolo spelen.

Niveaus

We bieden de zwemactiviteiten aan op verschillende niveaus waar iedereen op zijn eigen tempo zich ontwikkelt. Ongeveer 4 keer per jaar wordt er gekeken naar het niveau van de AquaKids. De kinderen worden op basis hiervan in groepjes ingedeeld.

De niveaus zijn als volgt:

  1. Guppies,
  2. Goudvissen,
  3. Snoeken,
  4. Dolfijnen,
  5. Orka.

Wanneer je een niveau hebt afgesloten, krijg je een diploma.

Geslaagde Aquakids leden 2021
Geslaagden 2021

Vervolg

Zodra je 12 jaar bent geworden en de basisschool gaat verlaten is het ook tijd om de AquaKids te verlaten. Er kan dan gekozen worden om te recreatief te blijven zwemmen binnen De Grunte. Op maandag en woensdag zwemt er een groep kinderen van 12 jaar en ouder recreatief onder begeleiding van een trainer. Dit is een logisch vervolg op de AquaKids.

Als de trainers zien dat het kind toe is aan wedstrijdzwemmen dan zal het uitgenodigd worden voor de selectie training. Doorgaan met zwemmen binnen de afdeling waterpolo is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Zin om mee te zwemmen?

De AquaKids hebben zwemtraining op vrijdagavond. De eerste groep is van 18:00-18:45 uur, de tweede groep is van 18:45-19:30 uur. Deze groepen krijgen dezelfde training. De kinderen kunnen ingeschreven worden op het tijdstip dat het best uitkomt.

Ouders van de AquaKids leden mogen in de tijd dat hun zoon/dochter zwemt ook vrij banen zwemmen in het wedstrijdbad. Er worden iedere week twee banen gereserveerd voor recreatieve ouders. U kunt lid worden van De Grunte als recreatieve ouder AquaKids.

Probeer het maar eens, heerlijk samen zwemmen op de vrijdagavond!

Aanmelden voor proeflessen graag via secretariaat.aquakids@degrunte.nl.

Doelstelling 2023/2024

De kinderen op een leuke afwisselende manier zwemactiviteiten aan te bieden.

Bestuurlijk is Harold Bontius het aanspreekpunt voor de AquaKids: secretariaat.aquakids@degrunte.nl.