ZwemSportief!

Wees geen Binky! Zwemsportief!

Iedereen die lid is van een zwemvereniging kent misschien wel een Binky in zijn directe omgeving. Iemand uit je team die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat vindt, brutaal is of rotzooi maakt.

Hij vertoont onsportief gedrag, maakt rotzooi en verpest het plezier voor de rest. Maar hoe spreek je hem of haar daar op aan? Misschien ben jezelf ook weleens een Binky!?

Samen werken aan een veiliger zwemsportklimaat

Het programma “ZwemSportief: samen naar een veiliger sportklimaat”, zet zich de komende jaren in om gewenst gedrag in en rond de sport te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen en aan te pakken. De KNZB lanceerde in 2012 dit programma. Inmiddels is “De Grunte” ook aan de slag met het programma. Op deze manier zorgen we er samen voor dat we de zwemsport leuk en sportief houden.

Natuurlijk vinden wij het ook belangrijk dat jeugd betrokken wordt bij het creëren van een veilig sportklimaat en leert wat sportiviteit en respect inhoudt.

Met de Binky! campagne maken we ongewenst gedrag in en rond de zwembaden op een luchtige en laagdrempelige manier zichtbaar en bespreekbaar.

Verenigingen kunnen Binky inzetten om het thema sportiviteit en respect bespreekbaar te maken bij hun jeugdleden. Het biedt ook de mogelijkheid om jeugdleden op hun gedrag aan te spreken.

Bron:KNZB

Wees geen Binky! ZwemSportief!