Zwemmers van ZPV De Grunte presteren goed op Overijssels Kampioenschap

Op 26, 27 mei en 2, 3 juni mochten een 10-tal zwemmers van De Grunte deelnemen aan de Lange Baan Kampioenschap van Overijssel. Daar de limieten voor deelname scherp zijn om te behalen en het Overijssels deelnemersveld sterk, mogen alle deelnemers trots zijn op zijn/haar geleverde prestatie deze twee weekenden. Desalniettemin ging De Grunte met 10 medailles huiswaarts.

Zaterdag 26 mei werd het spits afgebeten door de mannelijke deelnemers, namelijk Jelle Dekker, Robin Leideman en de broers Ian en Vince van der Pal. Voor hen stonden de rugcrawl, vrije slag en vlinderslag op programma. Dat de motivatie en opbouw positief werd omgezet in hun te zwemmen afstand, zagen we terug in de eindtijden van de mannen. Vince en Jelle mochten op de 100m rugcrawl een zilveren plak in ontvangst nemen, daarnaast wist Jelle de 50m vlinderslag af te sluiten met goud en mag met een prachtige tijd de titel “Overijssels kampioen” dragen in de seniorcategorie.

Zondag 27 mei deel 2 met Lotte Aufderhaar, Jelle Dekker, Robin Leideman, Ian en Vince van der Pal. Dat de tegenstand sterk was, bleek deze dag achteraf. Ondanks dat de tijden binnen de norm gezwommen werden, was het recht op een podiumplaats niet vanzelfsprekend. Jelle en Vince mochten op de 100m vrij en Vince tevens ook de 50m vrij de “zure” 4e plaats innemen. Lotte en Robin lieten zien dat ze in vorm waren door hun inschrijftijden te zwemmen. Ian verraste de ploeg door knappe PR’s neer te zetten. Jelle mocht op de 50m vrij brons in ontvangst nemen.

Zaterdag 2 juni deel 3 met Lotte Aufderhaar, Jelle Dekker, Robin leideman en Vince van der Pal. De smaak te pakken van het weekend ervoor, werd met frisse moed het Kampioenschap ingegaan. Het werd geen teleurstellende dag, integendeel. Robin Leideman mocht op de 400 vrij een prachtige 5e plaats innemen van geheel Overijssel op deze afstand in zijn leeftijdscategorie. Vince werd 7e en Jelle 1e. Op de 50m rugcrawl was het wederom raak. Vince mocht brons in ontvangst nemen en Jelle goud. Maar het meest spraakmakend was toch wel Vince op de 100m vlinderslag, waar hij bijna 6 seconden van zijn inschrijftijd afzwom en eindigde op plaats 3.

Zondag 3 juni met Jelle en Laura Dekker, Jasmijn en Lianne Plas, Lotte Aufderhaar, Alyssa Eilander, Vince van der Pal en Robin Leideman. De laatste dag van het Kampioenschap en de groep was ontspannen aanwezig. De dames lieten vandaag hun kunnen zien. Op de 100m en 50m vrij wisten Lianne en Jasmijn Plas en Laura Dekker mooie tijden neer te zetten. Op de 50m vrij wist Laura zelfs een tijd onder de 30 seconden neer te zetten. Lotte en Alyssa en Robin hebben goede tijden gezwommen, maar geen PR kunnen bemachtigen. Vince en Jelle sloten de dag af met podiumplaatsen. Vince op de 200m wisselslag, met een dik persoonlijk record, 3e. Jelle op de 200m rugcrawl 2e.

Bijna alle zwemmers hebben PR’s gezwommen of kwamen rond de inschrijftijd uit. Al met al kan en mag iedereen tevreden op dit Kampioenschap terugzien. Top gepresteerd!

Foto: Vince zilver op de 100m RC. Jelle goud op de 50m vlinderslag. Jelle zilver op de 100m RC.

Auteur: Hillet Dekker

Vince zilver op de 100m RC. Jelle goud op de 50m vlinderslag. Jelle zilver op de 100m RC.