Zwemmers De Grunte naar Speedo jaargangwedstrijden Leiden

De Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden worden ook wel de onofficiële Nederlandse Kampioenschappen voor Minioren genoemd. Een wedstrijd verdeeld over 2 dagen waarin de 18 snelste minioren van Nederland het tegen elkaar opnemen. Dit jaar mochten er maar liefst 2 zwemmers van De Grunte aan deze wedstrijden mee doen.

Op zaterdag vertrokken de beide zwemmers al in de ochtend richting Leiden. Na een lange autorit kon er om 13.30 worden ingezwommen onder leiding van trainer Arno Eilander. Rond half 3 mocht Hidde de Jonge starten op de 50 meter vrije slag. Hij was flink gespannen maar dat zat hem niet in de weg. Hij zwom heel knap een persoonlijk record en werd daarmee 16e van Nederland in een tijd van 37.10. Daarna was Abe Pasop aan de beurt op de 200 meter wisselslag. Ook Abe zwom een persoonlijk record en eindigde met een tijd van 3.06.74 op een 15e plaats.

Op zondag mocht Abe nog twee afstanden zwemmen. In de allereerste serie van de dag zwom hij de 50 meter vrije slag. Ook hier een persoonlijk record en met een tijd van 32.92 werd hij 14e. Na een lange wachttijd volgde voor hem het spannendste onderdeel. De 100 meter schoolslag. Hij wist zijn zenuwen in bedwang te houden en zwom ook hier een persoonlijk record. Met een tijd van 1.31.03 eindigde hij op de 8e plaats.