Zwemafdeling De Grunte kampioen 2022-2023

Sinds een aantal jaren zwemt de selectie van ZPV De Grunte uit Hardenberg in de B-klasse van de Nationale KNZB zwemcompetitie. De Grunte kwam hier altijd goed mee met de middenmoot. Dit seizoen verliep het anders. Al vanaf de 1e ronde pakte het team brutaal de leiding met ruim 80 seconden voorsprong op de nummer 2. De gemotiveerde zwemmers lieten zich deze plaats niet meer wegslaan. Afgelopen zaterdag, tijdens de vierde en tevens laatste ronde, resulteerde de prestaties van afgelopen seizoen in een prachtig kampioenschap en promotie naar de A-klasse!

Met inmiddels, na drie rondes, ruim 400 seconden voorsprong op de nummer twee doken afgelopen zaterdag 33 zwemmers van De Grunte het Nijverdals water in. Gemotiveerd, zelfverzekerd en gezonde spanning. Het kón toch eigenlijk al niet meer mis gaan, maar stel je voor dat.. het moest toch nog wel even gefikst worden. De senioren mochten als eerst individueel het startblok beklimmen. Frank Meier noteerde een mooie tijd op de 50 meter vrije slag, 25.70 seconden. Slechts 28 honderdsten van zijn PR af. Hij pakte hiermee de 1e plek. Dat deed hij ook op de 100 meter wisselslag. Bij de dames kwam de 1e plaats op naam van Chantal Meijerink. Seizoens beste tijden waren er voor Chris Kouwenhoven, Roy Tettero en Eline Pullen.

Bij de jeugd zwemmers noteerde Luuk Tangenberg een mooie PR op de 100 meter vrije slag. Met een 1.01.33 komt hij steeds dichter bij die magische 1 minuut grens. Tom Schotkamp zwom een mooie PR op de 100 meter rugcrawl. Bij de meisjes viel vooral de prestaties van Ashley Nijveld en Eva Havelaar op. Beide dames zwommen tweemaal een dikke PR. Lotte Aufderhaar won de 100 meter rugcrawl en werd 2e op de 100 meter vrije slag.

In de categorie junioren 4 en later bij de heren, was het Niek Eissink die de eerste plek op de 50 meter rugcrawl bemachtigde. Op de 200 meter schoolslag zorgden Joas Norden en Jan Kemkes voor de punten. Bij de meisjes werd afwezige Amber Lenters goed opgevangen door Joëlle van Schooten, Elina Hendriks en Ilse Eijssink. Elina zwom een mooie PR en 3e plek op de 200 meter schoolslag. Ilse werd 2e op de rugcrawl, en Joelle 3e.

Bij de junioren 2 en later had De Grunte bij zowel de heren als de dames een sterk bezet veld. Top 4 notering bij de heren op de 100 vrije slag; 1. Abe Pasop, 2. Rinse de Jonge, 3. Bouke Jansen, 4. Hidde de Jonge. Abe en Rinse wisten voor het eerst onder de 1 minuut 10 seconden te duiken. Bij de dames was de notering 1. Gwen Schuur, 2. Meike Hultink, 3. Liz Wiersma en 4. Annemiek Back. Meike en Liz wisten nog een mooie Overijssels limiet in de wacht te slepen. Ook op de 50 meter schoolslag hadden de tegenstanders geen schijn van kans. Het werd wederom bij beide een top 4 voor De Grunte.

De jongste zwemmers zwommen een 50 meter vrije slag en 50 meter schoolslag. Stefan Back won de 50 vrije slag. Fleur Brink werd 2e. Koen Hultink werd 2e op de schoolslag, Stefan 3e. Anna Jansen pakte de winst op de schoolslag bij de meisjes in een mooie PR. Delian van Dijk zwom een mooie PR op de schoolslag, dat deed Pepijn Hutten op de vrije slag. Hij zwom voor het eerst knap onder de 40 seconden.

Ook na deze laatste ronde werd de voorsprong uitgebreid. Vier keer een ronde winnen, een kampioenschap pakken met bijna 500 seconden voorsprong, dat is een prachtige prestatie van de zwemselectie. We zijn enorm trots op de zwemmers en trainers! Op naar de A-klasse!