ZPV de Grunte actief op NK

V.l.n.r. Jasmijn Plas, Amy-Lynn Zweers, Esmee Stroeve, Maud Kuipers & Hanne te Velthuis

Afgelopen weekend stonden er 3 verschillende wedstrijden voor zwemvereniging De Grunte op het programma. Er werd gezwommen in Nijverdal, Vriezenveen en Eindhoven.

De jeugd en seniorenzwemmers kwamen aan start in Nijverdal voor een zeskamp. Allen zwommen de 50 meter rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Er werd prima gepresteerd. Een aantal persoonlijk records werden zelfs met secondes verbeterd. Robin Leideman zwom het grootste pr op de 50 meter schoolslag naar een tijd van 47.32. Myrthe Meier was goed op dreef, op de 50 meter vrije slag werd het een 1e plaats in een tijd van 28.20 en tevens een clubrecord. Ook Chantal Meyerink zwom een clubrecord op de 50 meter schoolslag in een tijd van 37.07 en een 1e plek. Robin Dekker, Jelle Dekker, Mirte Heetebrij, Myrthe Meier en Marissa Veurink waren de zwemmers die op alle afstanden hun tijd wisten te verbeteren.

In Vriezenveen stond voor de jongsten zwemmers een vijfkamp op het programma. Voor de meeste zwemmers was het hun allereerste wedstrijd wat ze uiteindelijk met verve deden. Van de 32 starts werden er maar liefst 25 persoonlijk records gezwommen! Eerste plaatsen werden behaald door Yente Hallink, Lyanne Eilander en Rens Minke. Eline Pullen zwom het grootste pr op de 25 meter vlinderslag naar 33.25 seconden.

Zondag werd er in Eindhoven het NK estafette wedstrijd georganiseerd door de KNZB. Het dames juniorenteam bestaande uit Jasmijn Plas, Amy Lynn Zweers, Hanne te Veldhuis, Esmee Stroeve en Maud Kuipers hadden zich weten te kwalificeren wat al een prestatie op zich was. In het mooie Pieter van den Hoogenband zwemstadion zwommen de meiden de 4×50 meter schoolslag, wisselslag en vrije slag. De hoogste klassering kon genoteerd worden op de wisselslag, in een tijd van 2.38.02 werd het een mooie 10e plaats. Ook werden er prima tussentijden genoteerd. Vooral de 50 meter rugcrawl van Amy Lynn sprong eruit, ze zwom een tijd van 39.14 seconden.

Auteur: Chantal Meyerink