Zeer geslaagde editie Waterpolo & Vechtrace 2015

In tegenstelling tot de zesde editie, die aan de koude kant was, was deze editie zeer warm. Bij temperaturen van boven de 30 graden, was het geen straf om in het water te zijn. De temperatuur van het water was 24 graden. Zo’n 7 graden warmer als vorig jaar! De extra gecreëerde schaduwplekken in de vorm van party tenten en het uit delen van gevulde waterflesjes werd zeer gewaardeerd.

Bij zowel de waterpoloteams, zwemverenigingen, als bij de individuele zwemmers waren de reactie van de deelnemers zeer positief.

In de pauze van zowel waterpolo en de zwemwedstrijden werd de “Big Jump” gehouden. Met deze gezamenlijke sprong in het water, vragen we aandacht voor schoon water. Dit leverde mooie foto’s op.

Waterpolotoernooi

Een vijftal jeugdteams en zes herenteams streden om de dag zege. Bij de jeugd waren het Katwijk B en bij de Heren Beverwijk, die als winnaar eindigden.

Zwemwedstrijden

De zwemwedstrijden werden zoals altijd gehouden op het traject Haven-Amaliabrug. De afstanden die gezwommen zijn door de zes deelnemende verenigingen en individuele zwemmers waren 100, 250, 500, 1000 en 1500 meter. De uitslagen staan vermeld op De Grunte site.

Big Jump

Jaarlijks neemt onze hoofdsponsor Vechtstromen deel aan de Big Jump. Met de Big Jump vraagt zij aandacht voor het belang van schoon water voor mens en dier. Ook deze editie deed onze vereniging mee. Alle deelnemers sprongen om 15:00 uur de Vecht in voor schoon water.

Langs deze weg willen we onze sponsoren nogmaals bedanken.

Op naar de 8e editie!

Foto: De Big Jump – niet alle deelnemers pasten op aangelegde drijvende stijger.