Wisselende resultaten Waterpoloërs Jeugd

Een spannende wedstrijd voor de -13 afgelopen zaterdag. Op het programma stond de topper in de 3e klasse A tussen de nummer 2: De Grunte en de nummer 1: De Mors. Coach Lambert Lenters sprak de jonge strijders voor de wedstrijd moed in. Met vertrouwen werd er begonnen aan de wedstrijd. In de eerste periode konden jongens en meiden nog weerstand bieden en bleef de schade beperkt met 0-2. In de tweede periode werd duidelijk dat de Mors grote kans maakt kampioen te worden en misschien zelfs niet in deze klasse behoort te spelen. Een grote voorsprong werd genomen waar niets op af te dwingen was. De -13 vocht voor ze waard waren maar konden niet voorkomen dat er met 0-12 verloren werd. Ondanks het verlies staat de -13 op een keurige gedeelde 2e plaats. Daarbij moet gezegd worden dat ze een wedstrijd minder gespeeld hebben dan de nummer 3.

De -11 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie. Zij moesten spelen tegen De Mors uit Rijssen. In de eerste periode wisten de teams het doel niet te vinden. Hoe anders was dat in de tweede periode. Thijs Altena van de Mors speelde een goede wedstrijd en scoorde meerdere keren. Het antwoord van De Grunte hierop kwam in de 4e periode. Sil Slagter en Nikita Veldhuis hielden de eer hoog voor De Grunte en scoorden. Het team van Ralf Veldhuis verloor de wedstrijd met 6-2. Volgende week word er niet gespeeld vanwege Sinterklaas. Het weekend daarop mogen deze jonge strijders aantreden tegen het team wat in punten gelijk met ze staat, namelijk Schuurman BZC.

Om 17.15 was het de beurt aan de -15. Zij traden thuis aan tegen Scholtenhagen, de nummer 8 op de ranglijst. Het team wat gecoacht word door Sam Bekman en Sem Blommendaal is in vorm en dat was te zien in deze wedstrijd. Hilde van der Veen, Roy Rijstenberg en Michelle Menzo zetten De Grunte op een comfortabele 3-0 voorsprong in de eerste periode. In de tweede periode gaat het scoren door. Lisanne Menzo, Roy Rijstenberg en Hilde van der Veen laten de score oplopen tot 7-0. De wedstrijd lijkt gespeeld en dat word nog eens benadrukt in de laatste 2 periodes. Lieke den Uijl van Scholtenhagen doet nog iets terug en scoort de 11-1. De Grunte werkt aan haar doelsaldo en wint de wedstrijd met maar liefst 17-1. De -15 heeft enkele weken rust. Op 16 december spelen zij hun volgende wedstrijd. Om 15.30 staat de uitwedstrijd tegen OZ&PC op het programma.

Auteur: Mathieu Meerlo