Wisselend succes voor -11 en -13 waterpoloërs

Afgelopen zaterdag speelde de -11 en de -13 beiden een uitwedstrijd. De -11 was helaas niet opgewassen tegen Schuurman BZC en verloor met 8-4. De -13 kende weinig problemen met hun tegenstander; WZC de IJsel en wonnen met maar liefst 2-13!

De uitwedstrijd van de -11 was een interessante. Schuurman BZC staat op de ranglijst net boven De Grunte. Bij winst voor De Grunte zou het team kunnen stijgen naar de 4e plaats. In de eerste periode is het Schuurman BZC die op een comfortabele voorsprong weet te komen van 3-0. Echter is het Sil Slagter die in de laatste seconde (!) van de 1e periode de 3-1 weet te scoren. In de 2e periode maakt Sil Slagter de aansluitingstreffer, 3-2. In de 3e periode is het wederom Sil Slagter die weet te scoren en de stand gelijk trekt, 3-3! De mogelijkheden zijn er maar een voorsprong nemen zit er voor De Grunte in deze wedstrijd niet. Schuurman BZC komt zelfs op voorsprong, 4-3. Niet veel later word de 5-3 gescoord. Maar daar is Sil Slagter weer met zijn derde doelpunt van de wedstrijd, 5-4. De spanning is weer terug. Helaas weet ook Schuurman BZC wat scoren is aan het einde van een periode, 6-4 met nog maar enkele seconden te spelen in de 3e periode. In de 4e, en tevens laatste, periode is het alleen Schuurman wat nog weet te scoren en de eindstand op het bord zet van 8-4. Moegestreden verlaten de dappere strijders van De Grunte het bad. Voor hen is de winterstop een feit en mogen ze terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft waarin 2 mooie overwinningen werden geboekt. Op 6 januari gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen EZC.

De -13 maakte zich afgelopen zaterdag op voor alweer hun 9e wedstrijd dit seizoen. Met een mooie 3e plek op de ranglijst werd er afgereisd naar Deventer. Daar stond hun wedstrijd te wachten tegen de nummer 7; WZC De IJsel. De Grunte schiet uit de startblokken en weet al snel op voorsprong te komen. Binnen 15 seconden is het weer raak en is de 0-2 een feit. De -13 speelt goed samen en weten in de 1e periode flink uit te lopen, 0-6. Met nog een minuut te spelen, in de eerste periode, doet WZC de IJsel iets terug, 1-6. In de tweede periode gaat de -13 echter weer door waar het zo goed in is, scoren! 1-9 de voorsprong. Toch moeten er nog 2 hele periodes gespeeld worden. Onderschatten en denken dat je al gewonnen hebt, is dan altijd het gevaar. Gelukkig is dat in deze wedstrijd niet het geval. Er word goed verdedigd en de score loopt nog iets op voor de jongens en meiden van de -13. Slechts één tegentreffer krijgen ze nog te verwerken maar met een stand van 2-13 mogen ze dik tevreden zijn. Volgende week speelt de -13 haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Thuis spelen ze om 16.30 tegen de leeftijdsgenoten van de Veene uit Almelo.

Auteur: Mathieu Meerlo