Wisselend succes bij De Grunte

Afgelopen zaterdag (29 okt) speelden alle waterpoloteams van De Grunte thuis, een heel gezellig samenzijn van allen die direct of indirect bij de Grunte betrokken zijn. De gemoedelijke sfeer bracht helaas niet het optimale resultaat er werd gewonnen, verloren en gelijkgespeeld in de Marsch.

Om 16.30 trapten de jeugdige leden van De Grunte A af in duel met de waterpoloërs van VZPC uit Vriezenveen. De spelers van VZPC waren duidelijk een maat te groot voor De Grunte A, de ploeg die het vorige seizoen een geweldig resultaat wist neer te zetten. Na het eerste partje was de schade al 0-3 en de spelers van De Grunte wisten dat tij niet te keren. In het een na laatste partje werd de 0-10 door de bezoekende ploeg binnengegooid. De ploeg van coach Mark Engbersen toonde in het laatste bedrijf echter karakter en wist daardoor nog drie maal te scoren. Eindstand 3-14.

De Grunte 2 had volgens het rooster om 17:15 aan de wedstrijd moeten beginnen, de spelers van Hattem-Wezep 2 waren echter te laat in Hardenberg waardoor de wedstrijd een klein half uurtje later begon. Onder toezicht van het scheidsrechtersduo Zomer en Dijkstra begon het tweede equipe van de Grunte prima, twee doelpunten van Wouter Nieuwenhuis bracht de stand na het eerste partje op 2-0. In het tweede partje ging het team verder waar het gebleven was, er werd vrij en fris gespeeld en de stand kwam door Joost Kosse, Jeffrey Edelijn en Mark Engbersen op 6-1 omdat het houden van de nul niet binnen bereik lag. Het overmacht van De Grunte leek berusting te hebben gevonden bij de mannen van Hattem-Wezep zij konden De Grunte niet van een grote uitslag weerhouden. Eindstand: 15-3, Micha Bouwhuis(4x), Mark Engbersen(1x), Martin Koole (1x), Rik Dogger (1x), Peter Nillesen(2x).

De vertraging van een half uurtje bij het tweede team liep over naar het begin van de wedstrijd van De Grunte 1, maar om 18.30 begonnen zij aan hun opdracht om te winnen van de Mors 5 uit Rijssen. Het eerste team begon gefundeerd en rustig aan het eerste bedrijf, Alwin Huisken maakte na 30 seconden de openingstreffer welke na drie minuten door de mannen van de Mors werd beantwoord. Met nog 46 seconden zuivere speeltijd op de klok wist Rick Edelijn echter nog 2 keer te scoren, en bracht de tussenstand daarmee op 3-1. Het tweede partje kreeg de thuisploeg 2 doelpunten te verwerken en was de voorsprong weer verdwenen. De motivatie was echter goed, er werd om de winst gestreden en deze wilskracht werd met doelpunten beloond van Niek Wesselink en Martijn Breukelman. In het derde partje wisten de mannen uit Rijssen echter weer terug te komen stand: 5-5 een doelpunt van Rick Edelijn bracht de ploeg zonder coach nog even weer op voorsprong maar de 6-6 lag al gauw in het net. In de gehele vierde periode werd er niet meer gescoord, het ontbrak aan alles en vooral aan wilskracht. Zo eindigde de wedstrijd wederom in een gelijkspel en is de negatieve reeks van het eerste team nog niet doorbroken.

Auteur: Martijn Breukelman