Wedstrijdverslag ONMK Korte Baan te Heerenveen

Afgelopen weekend deden onze masterzwemmers Chris en Chantal mee aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Heerenveen. Lees hieronder het sfeerverslag van Chris.

Wedstrijdverslag Chris Kouwenhoven

Ik ben uitgekomen op alle 6 de vrije slag afstanden, waarbij belangrijkste afstand de 1500 meter op donderdag is, hier maakte ik ook de meeste medaillekans. Vooraf was op deze afstand ook goud mogelijk, echter tijdens de race bleek mijn conculega dusdanig ontketend dat ik hem moest laten gaan. Zilver in een tijd van 21’04 (tweede tijd ooit) was het resultaat.

Vrijdagochtend stond de 400 meter op het programma waar ik nog net het brons kon veroveren. Vrijdagmiddag de 50 meter en aangezien ik geen sprinter ben eindigde ik daar ergens in de middenmoot.

Zaterdagmiddag was voor mij de beste race van het toernooi. Ik moest een persoonlijk record zwemmen om brons te halen en zwom daar 2 seconden onder. Ook de hele beleving en voorbereiding rondom deze race stemde mij tot volle tevredenheid. Een eerlijk verdiende medaille!

Zondagochtend de 800 meter. Aangezien er niet veel inschrijvingen waren was brons een kwestie van formaliteit, kwestie van geen Dis oplopen dat is ook gelukt. ’s Middags de 100 meter en tevens laatste afstand en ook daar belandde ik in de middenmoot.

Terugkijkend op het hele toernooi kan ik best tevreden zijn. 1x zilver, 3x brons, 1 pr en er is weer een stijgende lijn te ontdekken in de tijden die ik laat zien. Volgende grote doel is het NK Lange Baan in mei (Amersfoort) en wie weet raken er meer Masters enthousiast en kunnen we wellicht ook een estafette team laten starten!

Uitgebreidere verslagen zijn te lezen op mijn website