Waterpoloërs gehavend naar overwinning

Afgelopen zaterdag vond in zwembad de Marsch alweer de 4e wedstrijd van het nieuwe seizoen plaats van de waterpoloërs van De Grunte. Ditmaal moest men aantreden tegen Triton uit Putten. De wedstrijd werd met het kleinste verschil gewonnen, maar er zijn toch wat wonden te likken.

De Grunte begon de wedstrijd met 10 spelers, mede door afwezigheid al voor de 3e wedstrijd op rij van Richard van Dijk, die al in de eerste wedstrijd van het seizoen een schop kreeg, en daardoor al wekenlang pijn in de ribben heeft.

Toch begon de wedstrijd goed voor De Grunte. In de eerste periode waren er maar liefst 8 spelers die een tijdstraf kregen, en die situatie werd 2 keer door De Grunte benut. 2-0.

De tweede periode werd het spel al wat fysieker, wederom 4 uitsluitingen en het werd er allemaal niet vriendelijker op. De scheidsrechters probeerden het spel kort te houden door snel te fluiten, en veel straffen uit te delen, maar de af en toe wat onbehouwen gedrevenheid bij de spelers leidde er toe dat er hier en daar wat ruzietjes ontstonden. De Grunte en Triton wisten beiden wel 2x te scoren, waardoor de stand na periode 2 op 4-2 stond.

In periode 3 werd het echt onvriendelijker, en ook harder. Rick Edelijn moest uitvallen, hij brak een tand nadat zijn tegenstander hard met hem in aanraking kwam. Op het wedstrijdformulier vieren de uitsluitingen hoogtij, maar liefst 5 spelers werden er in deze periode bestraft. Hier tegenover stond 1 doelpunt, dat helaas voor de puttense formatie bijgeschreven werd. Stand na periode 3, 4-3.

De waarschuwing van coach Peter Nillesen was helder en terecht, als het zo doorgaat verliezen we. Het hoofd koel houden, en de rust in het spel bewaren. Geen domme fouten maken, en de scheidsrechters niet uitdagen. Helaas begon de periode alweer met een domper, het einde van periode 3 kreeg Wouter Scholten een schop in zijn ribben, en had daar dusdanig last van dat hij niet meer kon deelnemen aan het verdere verloop van de wedstrijd. En tot overmaat van ramp werd de score nog binnen 1 minuut gelijkgetrokken door Triton. De Grunte vocht echter door, en wist tweemaal achter elkaar het net te vinden. De marge was weer twee, en met nog 35 seconden wisten de puttenaren nog wel iets terug te doen. De tijd was daarna echter te kort, en De Grunte wist de overwinning te behouden.

Achteraf opluchting over het winnen van de wedstrijd, maar toch ook bezorgde blikken richting de blessures.

Zaterdag wacht de ontmoeting met rode lantaarndrager EZC in Enschede. Dan moeten de mannen er wel weer staan.

Doelpuntenmakers De Grunte: Mathijs Lansink (3x), Niek Wesselink (3x)

Auteur: Niek Wesselink