Waterpoloërs De Grunte winnen met ruime cijfers van Piranha

Afgelopen zaterdag, 13 januari, stond alweer de tweede wedstrijd van 2018 op het programma. Thuis traden de Heren 1 van De Grunte aan tegen het wat tegenvallende Piranha uit Enschede. Het team wat dit jaar lastig heeft in de 1e klasse.

De Grunte begon goed aan de wedstrijd. Nadat de bal al gewonnen werd bij het opzwemmen, was het Louwrens Engbersen die koelbloedig kon afronden, 1-0. Een minuut later is het alweer gelijk wanneer Piranha een man meer situatie snel weet af te ronden, 1-1. Piranha zet door, komt voor te staan en loopt zelfs uit na 1-3. Ze profiteren maximaal van de kansen. De aansluitingstreffer word nog gemaakt door Louwrens met nog maar 5 seconden op de klok in de eerste periode. In de tweede periode speelt De Grunte een stuk sterker. Men laat de bal goed rondgaan en weet Niek Wesselink de gelijkmaker te scoren. Daarna is het de beurt aan Rik Bouwhuis. Met twee prachtige afstandschoten zet hij De Grunte op 5-3. Wilmer Kamp weet ook nog eens 2 doelpunten te scoren. Zo zet De Grunte een 2-3 achterstand om in een voorsprong van 6-3 binnen enkele minuten. Piranha doet nog iets terug en scoort de 7-4. Maar zoals de 1e periode eindigde, zo eindigt ook de 2e, De Grunte scoort weer in de laatste seconden, 8-4. In de 3e periode zet De Grunte het goede spel door en loopt het via Wouter Scholten (2x) en Rick Edelijn uit naar 11-4. Piranha blijft enigszins in het spoor en weet nog 2x te scoren. In de laatste, 4e periode is het Niek Wesselink met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Wanneer Piranha de vele man-meer situaties niet weet om te zetten in doelpunten, neemt De Grunte via Wilmer Kamp meer afstand. In de laatste minuut is het nog één keer Piranha wat scoort maar het niet meer bij machte is om de wedstrijd te doen kantelen. De Grunte wint verdient met 13-7. Volgende week staan beide teams weer tegenover elkaar maar dan in Enschede.

Auteur: Mathieu Meerlo