Waterpoloërs De Grunte walsen door

Afgelopen zaterdag werd in Borculo het volgende topduel afgewerkt voor de Hardenbergse waterpoloërs van De Grunte. Schuurman BZC leek lang stand te houden, maar in de laatste periode walste De Grunte over de tegenstander heen, en werden de punten weer meegenomen naar Hardenberg. Eindstand 5-6.

In de eerste periode had De Grunte het moeilijk, het kwam op voorsprong maar de gastheren uit Borculo vochten terug. Ze kwamen op voorsprong, maar net afsluiten van de periode maakte De Grunte nog gelijk.

De tweede periode begon opmerkelijk, Raymond Oldeman scoorde in z’n eerste wedstrijd voor De Grunte, maar om een onbekende reden werd het doelpunt niet genoteerd op het formulier, zo bleef het scorebord op 2-2 staan. Kort daarna wisten de mannen van Schuurman BZC wel twee keer te scoren. De Grunte stond 2 doelpunten achter, en moest zich terugvechten. Het werd nog 4-3 wat ook de ruststand was.

In de derde periode werd niet gescoord, wat opmerkelijk was gezien het aantal kansen aan beide kanten. Mathieu Meerlo hield de Hardenbergers een aantal keer goed in de wedstrijd.

Toen de vierde periode weer begon bleek duidelijk dat De Grunte de meeste krachten over had. Door een gigantisch sterk aanvalsoffensief knalde de Grunte binnen 2 minuten naar een 6-4 voorsprong. Een strafworp werd nog gemist door Niek Wesselink, en vlak voor tijd scoorde Schuurman nog één keer. De winst was echter veilig en De Grunte ligt vol op kampioenskoers. Volgende week om 18.00h speelt De Grunte in Hardenberg tegen Vriezenveen.

Doelpuntenmakers De Grunte: Niek Wesselink (3x), Martijn Breukelman, Henry Regelink, Mathijs Lansink.

Auteur: Niek Wesselink