Waterpoloërs De Grunte verzuimen de winst naar zich toe te trekken

Na een korte winterstop hervatte de heren 1 van De Grunte de competitie weer met een thuisduel tegen WWV uit Winterswijk. Onder het toeziend oog van een groot aantal toeschouwers, verzuimde De Grunte uit te lopen in doelpunten en kwam het met de schrik vrij toen WWV in de laatste seconden een grote kans om zeep hielp. Eindstand 5-5.

In de eerste wedstrijd van 2018 werd De Grunte onder druk gezet en was het WWV wat gevaarlijk werd. De schoten konden gekeerd worden en ook de man minder situatie werd overleefd. Daarna was het aan de Grunte en kwam het tot scoren via Niek en Ruud Wesselink, 2-0. De aansluitingstreffer werd echter snel gescoord door WWV. In een man meer situatie werd er op mooie wijze afgerond, 2-1. In de 2e periode profiteerde WWV maximaal van hun kansen en komen langszij, 2-3. Met een goed schot word echter de stand weer gelijk getrokken door Louwrens Engbersen. Via een man-meer scoort hij de 3-3. Nog voor de rust weet WWV wat terug te doen en komt tot scoren via een mooi afstandsschot, 3-4. In de rust zet coach Henry Regelink zijn team op scherp. Het effect is zichtbaar, Mathijs Lansink scoort op fraaie wijze twee doelpunten achter elkaar en zet De Grunte op voorsprong, 5-4! De vermoeidheid is zichtbaar bij WWV en De Grunte krijgt een groot aantal kansen. Het vizier staat niet op scherp en heeft daarnaast nog de pech wanneer schoten de lat of paal raken. WWV is in de counter nog enkele keren gevaarlijk maar op een paar listige schoten weet keeper Mathieu Meerlo redding te brengen. Wanneer zij, met nog een minuut te spelen, een man meer krijgen is het wel raak, 5-5. De spanning helemaal terug. Niek Wesselink krijgt de kans om de wedstrijd te beslissen maar laat dat na. WWV krijgt in de slotseconden exact dezelfde mogelijkheid alleen weten deze kans, tot opluchting van velen, niet te verzilveren. Zo eindigde dit boeiende duel in een gelijke stand van 5-5.

De competitie startte voor de -15 afgelopen zaterdag alweer. Thuis traden ze aan tegen EZC. Beide teams hadden voorafgaand aan de wedstrijd 18 punten totaal verzameld. In een spannende wedstrijd trok EZC uiteindelijk aan het langste eind. Waar De Grunte nog op voorsprong wist te komen in de laatste periode, stonden ze dat na het laatst fluitsignaal niet. EZC liep in de laatste 2 minuten uit naar 9-11. Voor de Grunte scoorden: Hilde van der veen, Michelle Menzo, Roy Rijstenberg en Peter Bruins.

Voor de wedstrijd van de -15 mocht de -11 aantreden. Ook zij speelden tegen EZC. De -11 had het moeilijk tegen deze fysiek sterkere tegenstander. Daarnaast bleven wat kansen onbenut. Er werd verloren met 3-11. Sil Slagter had het vizier, namens De Grunte, op scherp staan en wist drie keer te scoren!

Afsluiter van de avond afgelopen zaterdag 6 januari, was de wedstrijd van de Heren 3. Zij traden aan tegen VZ&PC uit Vriezenveen. De nummer één na laatst van de 4e klasse district. Een gelijk opgaande wedstrijd waarbij geen van beide teams uitliepen met 2 doelpunten of meer. Met nog 2 minuten te spelen in de laatste periode, scoorde VP&PC de gelijkmaker, 4-4. Maar het was, wederom, Raymond Oldeman die de ban brak voor De Grunte. Met nog 1 minuut te spelen scoorde hij de 5-4. VZ&PC was niet meer bij machte hiervan terug te komen waarna de laatste seconden afliepen en de scheidsrechter afvloot. Eindstand, 5-4 en de vierde winst voor de heren 3 van De Grunte. Voor De Grunte scoorden: Richard van Dijk (2x), Joost Kosse en Raymond Oldeman (2x).

Auteur: Mathieu Meerlo