Waterpoloërs De Grunte verliezen van de Houtrib

Op zaterdag 17 februari stond de uitwedstrijd tegen de Houtrib op het programma. In Lelystad streden beide teams voor de overwinning waarbij de Houtrib effectiever in de afronding was en verdiend won met 9-7.

Voor de heren 1 valt er dit seizoen niet veel meer te verliezen of te winnen. Het team draait mee in de subtop van de 1e klasse district waarmee handhaving in deze klasse een feit is. De tegenstander van zaterdag, de Houtrib is nog niet zeker van lijstbehoud en moet voor ieder punt strijden. In de eerste periode word er weinig gescoord. De Houtrib opent de score met een goed schot. Even later krijgt de Houtrib de kans om de score te verdubbelen en doet dat via een strafworp, 2-0. Via een mooie aanval zet Wilmer kamp de aansluitingstreffer op het scorebord, 2-1. De Houtrib verdiend een man-meer situatie en speelt de bal goed rond. Echter is de straftijd voor De Grunte al verstreken maar krijgen ze niet het teken dat de uitgestuurde man terug mag komen in het speelveld. Bij het aangeven van de situatie krijgt De Grunte prompt een strafworp tegen vanwege aanmerkingen op de wedstrijdleiding. Gerechtigheid lijkt zege te vieren wanneer de bal tegen gehouden kan worden door Mathieu Meerlo. In de tweede periode komen de kansen voor De Grunte, snelle aanvallen leveren goede kansen op maar worden nauwelijks benut. Alleen Rik Bouwhuis scoort, 2-2. De Houtrib is effectiever en zet een grote voorsprong op het scorebord, 5-2. In de derde periode bijt De Grunte van zich af en komt het terug in de wedstrijd. Via Ruud Wesselink, Mathijs Lansink en Louwrens Engbersen is de stand inmiddels, 7-5. Het goede spel kent geen vervolg in de laatste periode. Kansen worden benut aan de kant van de Houtrib. Tegen het einde van de periode weet Mathijs Lansink nog een strafworp te benutten en scoort Louwrens de eretreffer, 9-7.

Daarmee is de eindstand van 9-7 en de winst van de Houtrib een feit. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Thetis op het programma.

Auteur: Mathieu Meerlo