Waterpoloërs De Grunte nemen revanche

In zwembad de Marsch werd afgelopen weekend door De Grunte gespeeld tegen de Dinkel uit Denekamp. In Denekamp werd nog verloren met 7-6, maar in Hardenberg werd revanche genomen. De Grunte won de wedstrijd met 8-5.

Het verschil werd in de tweede periode gemaakt. Nadat de eerste geëindigd was met 1-1 op het scorebord gaf De Grunte gas in de tweede periode. Men kwam nog op 2-1 achter, maar wist dat in deze periode om te buigen naar een 6 -2. In de derde periode werd het spel fysieker omdat de mannen uit Denekamp duidelijk sneller moe werden. Echter het fysieke spel leverde problemen op voor de Hardenbergers. De stand na de derde periode was 7-4, waarmee de voorsprong nog steeds wel veilig leek. Dat bleek ook, want in de vierde periode kwam de Dinkel niet meer aan fatsoenlijke aanvallen toe, en werden hun verdedigende acties nog harder. Hierdoor kwam ook De Grunte niet meer aan aanvallen toe, en werd de periode afgesloten met een stand van 8-5 op het bord.

Achteraf vooral opluchting bij De Grunte, want de winst betekent dat de aansluiting naar de top er nog volop is. Volgende week komt de koploper uit Borculo op bezoek in Hardenberg, die wedstrijd zal veel bepalend zijn voor de stand in de competitie. Het blijft spannend.

Doelpuntenmaker De Grunte: Niek Wesselink (3x), Martijn Breukelman, Ronald van der Woude, Henry Regeling, Rik Bouwhuis en Alwin Huisken.

Auteur: Niek Wesselink