Waterpoloërs De Grunte krijgen geen punten

Het eerste waterpoloteam van ZPV De Grunte speelde 2-2-2013 in Losser tegen Losser 2. De vorige confrontatie werd verloren, en ook deze keer was de tegenstander, met 8-7, te sterk. Ondanks het verlies zijn de slechts acht spelers relatief tevreden over hun resultaat tegen de dertienkoppige tegenstander.

De eerste periode ging gelijk op. Mathijs Lansink wist een strafworp te benutten met een fraaie stuiterbal in de kruising, Wilmer Kamp scoorde van afstand en Rick Edelijn tekende voor het derde doelpunt met een listig boogballetje. Losser wist tussentijds ook drie maal te scoren, tussenstand: 3-3.

De tweede kwart kreeg De Grunte in korte tijd drie tegendoelpunten tegen. Aan het eind van de periode wist Alwin Huisken met een prachtig afstandsschot de bal hard in de verre kruising te plaatsen, tussenstand 6-4.

Het derde partje maakte Niek Wesselink dankbaar gebruik van een fout van zijn verdediger, waardoor hij vrij voor de keeper kwam te liggen en scoorde. Later wist Martijn Breukelman één van zijn harde schoten de keeper te verrassen. Losser 2 scoorde eenmaal, tussenstand 7-6.

In de laatste periode zag Wilmer Kamp dat zijn schot door een tegenstander van richting werd veranderd waardoor de keeper kansloos bleek. Na een uitsluiting wist Losser 2 te scoren en de eindstand was 8-7.

De Grunte 2 wist in Rijssen niet te winnen van de Mors 4. Komende zaterdag hebben beide teams een thuiswedstrijd. Kijkt u op www.degrunte.nl voor meer informatie.

Auteur: Mathijs Lansink