Waterpoloërs De Grunte kampioen!

De spanning was werkelijk om te snijden, de druk nog niet echt groot, maar de wil om te winnen des te groter. Vier jaar achtereen eindigden de Hardenbergse waterpoloërs van De Grunte op de tweede plek, maar door winst op het Ravijn in Nijverdal kon de fles champagne toch ontkurkt worden!

De wedstrijd op zich stond bol van de spanning, dat was wel duidelijk. Niet om aan te zien, en voor de meegereisde supporters zenuwslopend. In het zwemstadion van Nijverdal de kampioenswedstrijd spelen, hoe mooi wil je het hebben.

De wedstrijd werd gewonnen door De Grunte met 8-4, maar daar had niemand het verder meer over. Het kampioenschap was binnen, en het feest barstte los.

De Grunte begon het seizoen niet goed, met slechts 8 punten uit de eerste 5 wedstrijden, kampioen onwaardig klonk het al veel, het wordt weer zo’n seizoen net niet.

Maar de equipe van coach Jaap Hoving rechtte de rug. Er werd met een hecht team geknokt voor elk punt. En met succes, want na die slechte start werd geen punt meer verspeeld. Alle wedstrijden, inclusief de toppers die allemaal aan het eind van de competitie kwamen, werden omgezet in winst.

Het laatste signaal in Nijverdal werd dan ook met veel trots begroet! Wat volgde was een grote feestvreugde, een half gevulde touringcarbus die overladen was met plezier, en het bleef, zoals het hoort, nog lang onrustig in thuisbasis de Marsch.