Waterpoloërs de Grunte in finale Districtsbeker!

Het lange waterpoloseizoen is inmiddels ten einde voor de Heren 1 van De Grunte uit Hardenberg. In het jubileumjaar eindigde het team op een nette 6e plaats in de 1e klasse district. Afgelopen weken was het alleen nog actief in de beker en niet zonder succes!

Het bekertoernooi is voor ieder team van het district 2 toegankelijk. Door een oneven aantal bij de opgaven, heeft De Grunte het geluk aan haar zijde wanneer zij in de eerste ronde vrijgeloot worden. De volgende ronde wachtte een uitwedstrijd tegen Natare. Een pittige loting, wetende dat er eerder in het seizoen thuis maar moeizaam gewonnen werd en uit zelfs verloren. Veel spelers waren afwezig tijdens de kwartfinale en werden vervangen door spelers uit de heren 2 en 3. Daarbij maakte Daan Verboom zijn officiële debuut in het eerste. Door twee snelle doelpunten van Mathijs Lansink, was het De Grunte dat een comfortabele voorsprong pakte. Deze voorsprong kwam amper in gevaar en werd uitgebouwd naar de uiteindelijke uitslag van 2-9. De loting van de halve finale pakte vrij goed uit, De Grunte mocht thuis gaan aantreden. Tegenstander; Hydrofiel 2 uit Nijmegen. Het tweede team uit Nijmegen wat zich dit seizoen kampioen kroonde in de 3e klasse. Aanvallend ingesteld en met vertrouwen reisden ze af naar Hardenberg. Wetende dat hun eerste team, Hydrofiel 1, ook nog in het bekertoernooi verkeerde, kon de finale een Nijmeegs onderonsje worden. Daarbij moest er wel eerst afgerekend worden met de heren 1 van De Grunte. Wederom mistte De Grunte een aantal basiskrachten. Ondanks dat werd er in een boeiend duel gewonnen door De Grunte en werd een plaats in de finale een feit!

Op zaterdag 23 juni speelt De Grunte om 19.30 de finale in zwembad t’ Timpke in Borculo. Tegenstander is de kampioen van de 1e klasse, Hydrofiel 1 uit Nijmegen. Deze kraker van een wedstrijd is gratis te aanschouwen. Reis met ons mee en moedig ons aan. Voor vertrektijden en andere details houd de Facebookpagina en website van De Grunte Hardenberg goed in de gaten. Gaan de heren 1 met bekerwinst het 50 jarig jubileum extra glans geven? We gaan het zien op 23 juni aanstaande!