Waterpoloërs De Grunte boeken 2e winstpartij op rij

Na de mooie winstpartij van vorige week in Winterswijk, zetten de waterpoloërs van De Grunte de goede lijn door met winst op de heren van Natare. De degradant uit de hogere bondsklasse werd met 8-6 verslagen.

De eerste aanval van Natare werd meteen bekroond met een doelpunt. Het eerste schot kon nog tegengehouden worden maar de rebound niet, 0-1. De heren van De Grunte zetten aan en krijgen een aantal kansen op de gelijkmaker. Deze bleef in de eerste periode echter uit. In de tweede periode gaat De Grunte door met aanvallen en weten ze te scoren via Wilmer Kamp. Binnen 30 seconden zet Ruud Wesselink zelfs De Grunte op voorsprong. Via een mooie backhand weet hij raak te scoren op de midvoor positie, 2-1. Niek Wesselink doet ook een duit in het zakje en zet de 3-1 op het scorebord. Natare bijt wat van zich af en word wat dreigender richting het doel van De Grunte. Het resulteert in een strafworp en de kans op de aansluitingstreffer. Maar via een goede redding van keeper Mathieu Meerlo blijft deze treffer uit. De wedstrijd is losgekomen en het is Natare wat een aantal aanvallen verder alsnog de aansluiting weet te maken, 3-2. Toch weet Ruud Wesselink namens De Grunte de marge weer op twee te zetten, 4-2 bij rust.

In de derde periode is De Grunte de bovenliggende partij. Verdedigend ligt het goed en kunnen de schoten uit de tweede lijn gepareerd worden door de keeper. Met 6-3 eindigt de derde periode en lijkt er weinig aan de hand. Natare vecht voor haar laatste kans om nog met een goed resultaat uit Hardenberg te vertrekken. Enkele kansen worden gemist maar via een snelle uitbraak is het raak en is de stand 6-4. Twee maal de paal en één keer de lat staat een grotere voorsprong voor De Grunte in de weg. De eerstvolgende man-meer situatie word er een time out aangevraagd. Kort de afspraken doorspreken en gaan liggen voor de herstart van de wedstrijd. De aanval loopt vlot en er lijkt gescoord te worden maar het is waar te nemen. De scheidsrechters bepalen dat de bal niet over de lijn is geweest. Via de tegenaanval is het juist Natare die wel weet te scoren. Via een prachtige backhand word de 6-5 gescoord. Met nog een halve periode te spelen is de wedstrijd weer volledig open en de spanning terug. De Grunte blijft z’n aanvallende spel houden en gaat niet het risico nemen de wedstrijd uit te spelen. Met succes! Een overtreding word buiten de 5 meter gemaakt waardoor er direct op doel geschoten mag worden. Mathijs Lansink bedenkt zich geen moment en via een backhand scoort hij de bevrijdende 7-5. Met nog altijd 2,5 minuut op de klok is de spanning nog altijd aanwezig. De spelers strijden voor wat ze waard zijn en op fysiek gebied word de grens gezocht. Natare krijg hierdoor een man-meer situatie en scoort op gelukkige wijze zelfs, 7-6. Het is echter Tim Knegtering die op identieke wijze als Mathijs Lansink weet te scoren en aan alle spanning een einde maakt. Eindstand 8-6.

Voor de wedstrijd van de heren 1, mochten de jeugdteams thuis aantreden. Om 16.30 begon de -11 haar wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Het Ravijn uit Nijverdal. Een team wat met 81 doelpunten in zes wedstrijden makkelijk weet te scoren. Een moeilijke opgave voor onze jongens en meiden van de -11. Het was terug te zien in het wedstrijdbeeld. Ze konden geen vuist maken tegen deze tegenstander. Met 0-14 werd de wedstrijd verloren.

Na de wedstrijd van de -11, was het de beurt aan de -13. Het team wat gecoacht word door Lambert Lenters maakt een prima indruk deze competitie. Alle voorgaande wedstrijden werden winnend afgesloten. Zaterdag traden zijn aan tegen WZC de IJsel. Het duurde enkele minuten voordat de score geopend werd maar daarna liep de stand snel op. Het openingsdoelpunt werd gemaakt door Guido Dreschler. Vervolgens was het telkens Luuk Rijstenberg die gevonden werd en maar liefst viermaal achter elkaar weet te scoren. Een tegendoelpunt viel na de 8-0. Met een eindstand van 10-2 werd ook de zesde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op de ranglijst staat de -13 op een mooie 2e plaats met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1. Volgende week staat de topper op het programma en zal de Mors op bezoek komen in Hardenberg. Beloofd een spannende wedstrijd te worden!

Niet alleen de -13 draait een mooi seizoen, ook de -15 draait op volle toeren. Zij hebben, net als de -13, nog geen punten laten liggen. Zaterdag kwam De Dinkel op bezoek en werd verslagen met 5-1. In de eerste periode weet Roy Rijstenberg het net te laten trillen, 1-0 de stand. Via een mooie aanval is het ook raak door Jim Stegeman, hij maakt de 2-0 voor De Grunte. In de tweede periode is het echter wel raak voor de Dinkel en word de aansluitingstreffer gemaakt, 2-1. In de eerstvolgende aanval is het echter Hilde van der Veen die gelijk een antwoord heeft en mooi scoort, 3-1. Een man-meer situatie voor De Grunte word al binnen 10 seconden netjes afgerond door Roy Rijstenberg. De Grunte loopt uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. In de resterende twee periodes word er nog maar één keer gescoord en weet de -15 met 5-1 te winnen. Volgende week komt de hekkensluiter op bezoek in Hardenberg.

Het is nog niet het seizoen van de heren 2 van De Grunte. Er word gezocht naar vertrouwen en vorm. Slechts één keer werd er gewonnen in vijf wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er een uitwedstrijd gespeeld tegen de hekkensluiter. Er werd achter de feiten aangelopen volgens de spelers na afloop. De kansen waren er maar werden niet afgemaakt. Zo ook niet twee toewezen strafworpen. Eindstand 8-5. De heren 2 delen nu samen met VKC en EZC de laatste plek op de ranglijst.

Auteur: Mathieu Meerlo