Waterpoloërs De Grunte blij met nieuwe trainer

Sinds afgelopen donderdag 22 augustus is André Senz officieel de nieuwe waterpolotrainer van ZPV De Grunte. Na het zetten van de definitieve krabbel ontving André de gebruikelijke bos bloemen uit handen van de voorzitter waterpolocommissie, Martijn Breukelman.

Na een trainerloos seizoen leefde er bij De Grunte sterk de behoefte aan een trainer. In het verleden was al eens contact gelegd met André, maar zijn vertrek als damescoach bij Swol 1894 en de situatie bij De Grunte hebben nu tot deze match geleid.

André Senz is 49 jaar en woonachtig in Zwolle. Hoewel hij zijn sportcarrière als voetballer is begonnen, moest hij deze sport t.g.v. een rugblessure opgeven en is hij in Hattem begonnen met waterpolo.

Kort na zijn intrede in de sport is hij begonnen met trainerscursussen. Senz is in bezit van zowel het trainersdiploma A als B. Zijn trainerscarrière is in begin negentiger jaren begonnen, en laat vele hoogtepunten zien. Zo leidde hij Dames 1 van Swol 1894 meermaals naar het kampioenschap van de 1e klasse district en in ’97-’98 zelfs tot het kampioenschap van de 2e klasse bond. Later heeft André verschillende herenteams op bondsniveau getraind waarvan De Woelwaters in 2002 kampioen werden (3e klasse bond). Daarnaast is Andre actief geweest binnen de KNZB als assistent-trainer voor de kring Overijssel, en als keeperstrainer onder 13 en 15 jaar.

Links: Martijn Breukelman, rechts: André Senz.

André zal alle herenteams van De Grunte gaan trainen, en is tevens de coach van Heren 1 welke in de 2e klasse van het District uitkomt.

Auteur: Martijn Breukelman