Vooral 4e plaatsen voor De Grunte

Zaterdag 7 juli werd er de B – kampioenschappen gezwommen in Nijverdal. 16 zwemmers van De Grunte hadden zich hiervoor gekwalificeerd.

Het ochtendprogramma begon met een 100 meter rugcrawl voor de dames. Melissa de Lang, Merel Hermans, Moniek Jasper en Chantal Meyerink behaalden allen een zure 4e plaats in hun leeftijdscategorie. Ook werd Chantal 4e op de 100 meter vlinderslag. Meer geluk was er bij de heren. Hugo Herbers zwom naar een mooie zilveren medaille op de 100 meter schoolslag in een tijd van 1.23.56. Op de 100 meter vrije slag werd het een 3e plek in 1.05.07.

In de middagsessie was het Jelle Dekker die goed zwemmen liet zien, en mocht op de 100 meter rugcrawl in een tijd van 1.21.80 een zilveren medaille in ontvangst nemen. Hugo was weer succesvol en haalde zijn 3e medaille van de dag op de 100 meter rug in 1.15.43. Melissa de Lang zwom een mooie persoonlijk record op de 100 meter schoolslag wat beloond werd met een prachtige gouden medaille in een tijd van 1.32.06. Ook Chantal verbeterde haar tijd op de schoolslag, en behaalde brons in 1.23.76. Bij de heren was het Hugo weer die 3e werd op de vlinderslag in 1.16.73. Jelle Dekker greep net naast het eremetaal in een tijd van 1.37.51. Tot slot zwommen de dames Nathalie, Chantal, Larissa en Moniek een 4×50 meter wisselslag estafette waar de laatste energie na een lange dag er uit werd gezwommen, maar helaas resulteerde in een toch knappe 4e plaats.

De Grunte kan terugkijken op een uitstekend zwemseizoen. 14 juli staat de laatste wedstrijd op het programma, namelijk de zelf organiserend evenement ‘veld&vechtrace’ in de vecht te Hardenberg. Aanvang wedstrijd : 13.30 uur.