Veel persoonlijke records tijdens Overijsselse Kampioenschappen en limietwedstrijd

Afgelopen zaterdag werd er in Zwolle de Overijsselse Sprint Kampioenschappen georganiseerd. 5 zwemmers van De Grunte horen bij de beste 18 in hun leeftijdscategorie en mochten deelnemen. Bijna alle afstanden eindigden in een persoonlijk record.

Vince van der Pal is geboren in 2004, hij mocht op alle afstanden starten wat al een prestatie op zich is. Hij zwom een mooi persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag. Eline Pullen is geboren in 2005, zij mocht 3 keer aan de start verschijnen. Ze begon uitstekend op de vlinderslag, met een dik persoonlijk record zwom ze voor het eerst onder de 50 seconden. Kim Bakker en Rens Minke vertegenwoordigen jaargang 2006. Kim zwom twee maal, het werden twee mooie persoonlijke records. Hetzelfde gold voor Rens Minke, hij ging zaterdag als een speer en eindigde op een prima 10e en 13e plaats. Marij Abbink was de jongste zwemster van het stel, ze mocht drie keer starten. Een persoonlijk record op de 50 meter vrije slag bracht haar naar de 12e plaats. De zwemmers kunnen tevreden terugkijken.

In Hardenberg werd er een limietwedstrijd georganiseerd voor de jeugd/senioren zwemmers. Ook daar werd er prima gepresteerd. Menigte persoonlijk records werden scherper gesteld. Jelle Dekker zwom een mooie tijd op de 100 meter vrije slag, 57.51 betekende een Overijsselse limiet. Dat deed ook Lianne Plas op de 50 meter vrije slag, ze dook voor het eerst onder de 30 seconden met 29.23. Ook de 100 meter vlinderslag was goed voor een persoonlijk record van 10 seconden. Lyanne eilander en Jasmijn Plas zwommen keurige tijden op de 100 meter vrije slag. Jolien Pouwels was goed op dreef op de 100 meter wisselslag, ze haalde 6 seconden van haar beste tijd af. Dat deden ook Ian van der Pal en Stan Minke. Jorian Kiela zwom een mooie tijd op de 50 meter rugcrawl, 33.67 seconden. Robin Leideman dook voor het eerst onder de 1.20 op de schoolslag, het werd een pr van 6 seconden. De echte knallers kwamen op de 400 meter vrije slag, in totaal werden er 129 (!) seconden verbeterd. Dikke pr’s waren er voor Jorian Kiela, Lianne Plas, Jasmijn Plas, Sandra Pouwels en Laura Dekker.

Auteur: Chantal Meyerink