Veel medailles voor De Grunte

Afgelopen zaterdag werd in het thuisbad de eerste swimkick van het seizoen georganiseerd. 12 zwemmers van De Grunte namen deel. Op slechts 2 afstanden na, werden álle afstanden afgesloten met een persoonlijke record!

De grootste verbetering kwam op naam van Suze Abbink, zij verbeterde haar 25 meter rugcrawl met maar liefst 6 seconden. Ze werd twee keer 4e zaterdag. In totaal werden er 14 medailles in de wacht gesleept. Bij de jongens minioren 3 zwom Jayden Post zijn eerste wedstrijd en deed dat prima. Hij mocht een bronzen medaille naar huis nemen, gewonnen op de borstcrawl. In dezelfde leeftijd werd Rinse de Jonge knap 1e, en op de rug werd hij 2e. Bij de dames ging Desirree Dressler als een speer. Ze werd 2e op de borstcrawl. In de leeftijd minioren 4-5 zwom Luca Aufderhaar zijn eerste wedstrijd. Met gezonde spanning zwom hij de 50 meter borstcrawl naar een prachtige tijd van 41.41 seconden wat hem verdienstelijk het goud opleverde. Op de rugcrawl werd hij 3e. Jan Kemkes werd met twee mooie PR’s twee keer tweede. Jasper Dijkstra werd 3e op de rugcrawl. Bij de meisjes was grootverdiener Yara Zuidema. Ze was de allersnelste op de borstcrawl en nam zilver mee op de rugcrawl. Bij de borstcrawl werd Anne Grootenhuis 3e Elina Hendriks zwom voor het eerst onder de 50 seconden op de 50 meter borstcrawl. Fabienne Fransen waagde zich aan de zware 200 meter wisselslag zaterdag. De 10-jarige zwemmer zwom een keurige race, waar ze uit kwam in 4.04.66 seconden. Marij Abbink liet mooi zwemmen zien, ze werd 2e op de rugcrawl en 3e op de borstcrawl. Tot slot werden Anne, Jasper, Elina en Yara 3e in de 4×50 vrije slag estafette.
Overijsselse limieten

In Dedemsvaart namen 6 zwemmers van De Grunte deel aan een limietwedstrijd. Ook hier werden, op 3 afstanden na, alleen maar PR’s gezwommen. Uitstekende tijden konden er genoteerd worden.

Zo was Melissa de Lang goed op dreef op de 50 meter schoolslag. Ze zette hier een prachtige tijd van 36.57 seconden neer, waarmee ze nu toch wel erg dichtbij een NK limiet komt. Op de 50 en 100 meter vlinderslag verbeterde ze haar tijden flink, ze kwam nét boven de limieten voor de Overijsselse uit. Voor haar zusje Kim Bakker was het wel raak. Ze zwom vorige week de limiet op de 50 meter schoolslag, nu voegde ze de 100 meter daaraan toe. Op de 200 meter kwam ze net een paar honderdsten tekort. Leeftijdgenoot Lotte Aufderhaar deed ook goede zaken. Ze kwam echter nét 3 honderdsten van een seconden tekort voor de limiet op de 50 meter vrije slag. Ze verbeterde daarnaast ook mooi de 100 en 200 meter vrije slag. Laura Dekker zwom een keurige 1.15.96 op de 100 meter rugcrawl en voegde een limiet toe op de 100 meter vrije slag met 1.05.00 seconden. Vince van der Pal heeft na een maandje wedstrijden zwemmen al 14 PR’s op zijn naam staan. Hij zwom twee limieten zaterdag; een prachtige 2.27.69 op de 200 meter vrije slag en een 35.10 op de 50 meter vlinderslag.