Veel medailles tijdens OBK in Zwolle als vroeg kerstcadeau voor ZPV De Grunte

De wedstrijdzwemmers van ZPV De Grunte hebben tijdens de Overijsselse B-kampioenschappen in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle prima gepresteerd en veel medailles behaald. In het weekend, waarin 18 zwemmers uitkwamen op diverse zwemafstanden, hebben zij 24 keer op het podium gestaan, zowel dames en heren individueel als met de estafetteploegen. Ook werden meer dan 40 keer de persoonlijke records verder aangescherpt. Goede sfeer en motivatie in de ploeg voerden de boventoon.

Ian van der Pal kan 7 medailles toevoegen aan zijn erelijst en verbeterde een aantal PR’s. Hij zwom naar goud op 50 en 100 m rugslag, zilver op 50m vrij en vlinder en brons met de 100 vrij en 200 wissel. Ook met een van de estafetteploegen haalde hij brons. Bij de heren behaalden Luca Aufderhaar 2 keer zilver en Rens Minke 2x brons op de 50 en 100 vrije slag.

Bij de dames was Lyanne Eilander in uitstekende vorm en zwom naar de winst op 50m schoolslag, de tweede plaats op de 100m vrij en bleef slechts 0.01 seconde van het podium op 100m school. Hier behaalde Jasmijn Plas brons en op 50 school zilver. Alyssa Eilander behaalde zilver op de 50 vrije slag, ook zij kreeg te maken met 0.01 sec. verschil voor de eerste plek. Lianne Plas werd tweede op de 100m rugslag, weer zilver.

Anne Grootenhuis liet een prima 100 m schoolslag zien en behaalde hier brons. Op haar favoriete schoolslag werd Eline Pullen 2e op de 50m in een sterk deelnemersveld. Eva Havelaar vertaalde haar goede trainingsarbeid met zilver op de 50 vrije slag. Lotte Aufderhaar werd 3e op 200m wisselslag en zorgde kort daarna in de estafetteploeg voor een mooie race en een gouden plak.

Walter Dijk, Luuk Tangenberg, Marinka Mulder, Marij Abbink, Rosalie ter Buurkes, Jolien en Lienke Pouwels hadden goede prestaties en deelden deels mee in de medailles van de estafetteploegen. Het was een uitermate goed geslaagd OBK-toernooi en de nieuwjaarswens is dat de goede vorm en het zwemplezier worden voortgezet.