Veel medailles tijdens de Swimkick te Vriezenveen

Zaterdag 10 maart namen 17 miniorzwemmers van De Grunte deel aan de Swimkick wedstrijd te Vriezenveen. Onder leiding van coach Chantal wist de groep veel medailles te winnen.

Voor de jongste zwemmers stonden er 25 meter nummers op het programma. Voor de 7-jarigen Evelien Abbink, Annemiek Back, Gwen Schuur en Abe Pasop was dit hun 3e wedstrijd. Ze lieten allen mooi zwemmen zien. In het grote deelnemersveld wist Abe twee keer 2e te worden, en zwom Gwen heel sterk naar twee keer het goud!

Bij de minioren 3 zwemt Desiree Dreschler. Ze wist met overmacht de 50 meter schoolslag te winnen, en werd 3e op de 50 meter borstcrawl. Bij de jongens werd Jayden Post 3e op de schoolslag en wist Rinse de Jonge met een geweldige tijd, 44.16 seconden, de borstcrawl te winnen.

De minioren 4 zwemmers Anne Grootenhuis, Suze Abbink, Jan Kemkes en Jasper Dijkstra wisten allen op beide afstanden hun tijden te verbeteren. Vooral Jasper maakte afgelopen zaterdag een goede indruk, hij zwom maar liefst 10 seconden van zijn beste tijd af op de borstcrawl.

Voor Elina Hendriks stond de 200 meter wisselslag op het programma, met 5 seconden PR werd het een zilveren medaille. Op de borstcrawl zwom ze 2 seconden PR.

Bij de oudste minioren namen trainingsmaatjes Walter Dijk en Luuk Tangenberg het tegen elkaar op met een 100 meter vlinderslag. 75 meter lang lag Luuk voorop, in de laatste meters kwam Walter met een geweldige eindsprint opzetten en wist hij deze afstand winnend af te sluiten. Op de 400 meter vrije slag nam Luuk het op tegen zijn andere trainingsmaatje Rens Minke. Hier lang Rens 300 meter lang voorop. Luuk had geleerd van de tactiek van Walter, en zette in de laatste 100 meter een mooie eindsprint in wat hem nu de winst opleverde. Beide heren wisten forst hun tijden te verbeteren. De dames Marij Abbink en Fabienne Fransen zwommen ook een 100 meter vlinderslag. Ook hier was er een mooie strijd onderling in het voordeel van Marij met 1 minuut 59 seconden tegenover 2 minuten rond voor Fabienne.

De laatste afstand; 4×50 wisselslag estafette haalden Rens, Fabienne, Walter en Marij het zilver op.