Veel gezelligheid en oliebollen tijdens het Oliebollentoernooi 2017/2018

Op de laatste zaterdag van het oude jaar troffen we elkaar aan voor een enorm gezellige dag. Er waren genoeg oliebollen en deze vielen ook goed in de smaak.

Het bakken van de oliebollen vond plaats in Baalder bij Richard van Dijk zijn schuur (waarvoor dank nogmaals). Op een aantal ontplofte verfblikken na werd iedereen weer goed verzorgd. De oliebollenmix werd dit jaar gemaakt door Lambert Lenters onder toeziend oog van dochters van Dijk. De olie was goed op temperatuur waardoor de oliebollen zo goed als uit de pan schoten. Oliebollen-kwaliteitsmeester Joost Kosse zorgde voor een krokante bijt bij de oliebollen zonder dat de smeuïge binnenkant verloren ging. Ook het olielevel werd nauwkeurig in de gaten gehouden door Joost en waar nodig werd deze weer op peil gebracht. Sam en Louwrens namen dit jaar de catering op hun om de hongerige oliebollenbakkers te voeden met frikadellen.

Bij de jeugd onder de 13 waren er maar liefst 6 teams die het tegen elkaar opnamen in 3 verschillende activiteiten. Bij de jeugd ouder dan 13 en de dames en heren waren er maar liefst 4 teams. Al met al een mooie opkomst van maar liefst 70 deelnemers.
De activiteiten

Er werd gevolleybald in het ondiepe bad waarbij er heuse smashbals werden opgezet. In het diepe bad werd een partij waterpolo tegen elkaar gespeeld waarbij veel nieuw talent is ontdekt. Nieuw dit oliebollentoernooi was de hindernisbaan met breinbrekende rekensommen.

Voor jong en oud was er tussen de activiteiten nog een capje op – capje af spel waarbij zelfs het publiek en de ouders op de tribune konden deelnemen.

Mathieu Meerlo heeft uiteindelijke alle vragen goed beantwoord en bleef als enige over. Hierdoor mag hij zichzelf het hele jaar de waterpolo kenner van De Grunte noemen. Mathieu was zo gul om de hoofdprijs te vergeven aan de nummer 2 van de quiz. Zij ontving een bioscoopavond voor 2. Heel veel plezier bij de film!

Allemaal bedankt voor deze gezellige dag en wij wensen jullie een sportief 2018 toe.

De waterpolocommissie