Uitstekende speelronde voor waterpoloërs van De Grunte

Zaterdag 14-01 was voor De Grunte een geweldige speeldag. Voor de speelronde stond de Grunte 3e met boven zich op plaats 1; de Oostdobbers uit Raalte, en op plek 2; Schuurman BZC uit Borculo. Zelf moesten de Hardenbergers aantreden tegen de Dinkel uit Denekamp. De Grunte wist de spannende wedstrijd in de slotminuten naar zich toe te trekken, en won met 10-7.

In de eerste periode was het behoorlijk aftasten. Het gelijke spel in Denekamp stond bij de Hardenbergers nog vers in het geheugen, en men ging duidelijk voorzichtiger te werk in de verdediging. Aanvallend werd er daardoor misschien wel nog wat te weinig gecreëerd. De Grunte kwam wel op voorsprong, maar dat werd al gauw weer ongedaan gemaakt. Periode 1 eindigde in 1-1.

De tweede periode begon slecht, en de Hardenbergers kwamen zelfs achter te staan. Echter werd het verschil in kwaliteit wel duidelijker en ontbrak het bij De Grunte nog voornamelijk aan het afmaken. 2 keer lukt het wel in de tweede periode, waardoor de stand 3-2 werd.

In de derde periode werd het zelfs 4-2, maar die marge was maar net voldoende. Het werd door 2 tegengoals 4-4, en uiteindelijk eindigde de periode met 5-5. Kansen waren er genoeg, maar ze werden niet afgemaakt. En de Dinkel maakte elke kans die ze hadden gretig af.

In de vierde periode werd dan uiteindelijk toch het verschil gemaakt, De Grunte wist maar liefst 5 doelpunten te maken, en speelde de kansen zeer goed uit. Daar tegenover stonden nog 2 tegengoals, maar die deden er niet veel meer toe.

Het mooiste nieuws kwam in de kantine, namelijk nummer 1 en 2 van de ranglijst hadden verloren, waardoor De Grunte de nieuwe nummer 1 is. Een geweldige speelronde dus.

Doelpuntenmakers De Grunte: Martijn Breukelman (3x), Rik Bouwhuis (3x), Niek Wesselink (2x), Wilmer Kamp en Alwin Huisken.

Auteur: Niek Wesselink