Uitstekend zwemweekend voor De Grunte

Zaterdag 29 november werd er een limietwedstrijd in eigen bad georganiseerd. 28 zwemmers van De Grunte namen deel. Er werd wederom prima gepresteerd. Menigde zwemmers wisten al hun afstanden in een persoonlijk record te zwemmen. Zondag gingen 6 zwemmers naar Oldenzaal voor een open A limiet wedstrijd.

In totaal werden dit weekend maar liefst 66 persoonlijk records, 2 clubrecords en 7 NK limieten gezwommen! De zwemmers zwommen zaterdag een 50m, 100m en een 400m. Jelle, Niels, Jorian, Maud, Robin, Chantal, Stan, Natanael, Ian, Jasmijn, Manilla, Hanne, Jolien, Sandra, Amylynn en Jesse wisten op alle drie de afstanden hun beste tijden te verbeteren. Met name op de 400m vrije slag gingen er heel wat seconden van de persoonlijk records af. Jolien Pouwels, Esmee Stroeve, Robin Leideman en Niels van Ginkel wisten zelfs meer dan een halve minuut er van af te zwemmen. Jesse Zweers zwom een clubrecord op de 400m vrije slag in 4.41.73 seconden. Chantal Meyerink zwom een clubrecord op de 50m vlinderslag in 31.51 seconden.

NK limieten
Ook is de strijd om de NK limieten weer los gebarsten. Hanne te Velthuis zat een aantal malen dicht bij een limiet. Zaterdag was het dan eindelijk raak. Met een goede 50m vrije slag in 30.48 seconden en een geweldige 400m vrije slag 5.01.91 zijn de eerste twee limieten binnen. Ook Robin Leideman mocht een limiet er bij schrijven. Op de 50m vrije slag kwam hij op 29.07 seconden. Jesse Zweers had er al 4 op zak, dit weekend kwamen er nog eens 3 bij op de 400m vrije slag, 100m rugcrawl en 100m schoolslag. Zijn zusje Amylyn zwom haar eerste limiet op de 100m vrije slag en mag in Januari in Amsterdam debuteren op haar eerste NJK.

Auteur: Chantal Meyerink