Uitnodiging filmmiddag

Als jonge zwemmer kom je voor veel vragen te staan. Wat maakt zwemmers als Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo of Michael Phelps sneller dan hun concurrenten? Zwemmen 1500m zwemmers met een andere techniek dan sprinters? Hoe netjes zwem ik zelf eigenlijk? Waar heeft Frank het in hemelsnaam over als hij praat over ‘de hoge elleboog’?

Om antwoord te geven op deze en andere vragen, organiseren we op zaterdag 17 november een filmdag! Op deze zaterdagmiddag nemen we de tijd om iedere zwemmer te filmen uit verschillende camerahoeken, waarbij elke slag aan bod komt. 

Vervolgens gaan we de beelden analyseren en vergelijken met professionele zwemmers om te kijken waar technisch gezien vooruitgang geboekt kan worden.

Na deze dag sturen we de opnames per email naar je toe, inclusief tips van de trainers, zodat je ze thuis ook nog eens rustig kunt bekijken.

En dat is het niet alleen .. ook is er een voedingsdeskundige aanwezig om uitleg te geven over wat goede voeding is om mee te nemen naar een zwemwedstrijd en wat goede voeding is om op te trainen. Deze persoon zal enkele voedingsmythes proberen te ontkrachten. (Hint: van Redbull krijg je niet écht vleugels…).

Ook een stukje landtraining zal aan bod komen, waarom is het nou zo belangrijk om je eerst in te zwaaien & hoe zwaai ik me het beste in voor de wedstrijdrace.

Kortom ; een zeer leerzame dag!

Wanneer?
zaterdag 17 november aanstaande

Hoe laat?
16.00 – 18.00 of 18.00 – 20.00 uur (ter zijne tijd hoor je in welke groep je bent ingedeeld)

Voor wie?
Alle selectieleden van De Grunte

Waar?
Zwembad De Marsch

Kosten?
3 euro p.p (graag die dag gepast & contant meenemen)

Wat neem je mee?
Zwemkleding, sportkleding (korte broek + shirtje van De Grunte) en een extra handdoek

Opgeven?
Stuur een mailtje naar Chantal Meyerink. Graat wel voor donderdag 1 november!!!

Overig
We zijn ook op zoek naar ouders die ons willen  en kunnen ondersteunen tijdens deze dag, ook graag een mailtje naar Chantal.

Je bent vanzelfsprekend niet verplicht om te komen, maar leuk (en leerzaam) is het natuurlijk wel. 

We hopen jullie op 17 november te zien in De Marsch,
Groeten, de trainers.