Tweede weekend Overijsselse A kampioenschappen ZPV De Grunte

Ook afgelopen weekend werd er weer gezwommen bij de Overijsselse A kampioenschappen in Hengelo.

Zaterdag werden ook de nieuwelingen Luuk Tangenberg en Rens Minke uitgenodigd om te komen zwemmen. Zij begonnen deze dag met de 200 m vrije slag. Hun plek in de ranglijst hebben zij weten te verbeteren naar een mooie 10e en 11e plek!

De 200 m vrije slag moest ook gezwommen worden door teamgenoot Luca Aufderhaar. Hij wist hierbij een mooie tijd neer te zetten en te zwemmen van de 9e naar de 7e plek op de lijst. Bij de ouderen moesten Robin Leideman en Jelle Dekker aan de start verschijnen.

Hierna was het de beurt van Lotte Aufderhaar om de 200 m wisselslag te zwemmen en wist hier maar liefst 3 seconden van haar beste tijd af te zwemmen.

Na de pauze de 200 m rugcrawl van Jelle Dekker. Hij wist een mooie 3e plek te behalen.

Als laatste stond de 50 m vlinderslag op het programma. Robin Leideman wist zijn 4e plek te behouden. Jelle Dekker zwom na een spannende strijd naar plek 2.

Zondag was De Grunte met 6 zwemmers vertegenwoordigd. Luca mocht openen op de 100m vrije slag. Met een prachtige tussentijd van een 34-er op de 50m eindigde hij met een pr op plaats 13. Vier series verder mocht Robin zijn kunnen laten zien. Hij eindigde met een seconde boven plaats 3. De dames mochten deelnemen op de 50m vrije slag. Lotte wist een kleine pr te zwemmen en ging van plaats 27 naar een mooie 15e plaats. Alyssa Eilander, nieuwkomer op de A, liet als duurzwemmer zien dat een sprintje trekken ook binnen haar mogelijkheden behoort en plaatste zich van 20e naar een plaats 12. Laura gaf ook alles in het sterke deelnemersveld en behaalde plaats 15. Als laatste mocht Lianne van start. Ook zij strijde wat ze waard was en plaatste zich als 11e.

De zwemmers van De Grunte hebben hun sportiviteit laten zien op dit Kampioenschap. Hier kunnen wij als trainers alleen maar trots op zijn!