Tussenstand Puntenklassement Seizoen 2014-2015

Het einde van het seizoen 2014 – 2015 nadert. We trainen nog hard voor een paar leuke wedstrijden en belangrijke toernooien en dan mogen we weer verdiend vakantie vieren. Ook dit jaar houden we weer een puntenklassement voor de selectie zwemmers bij. Tijd voor een tussenstand!

Wat houdt een puntenklassement in ? Per gezwommen persoonlijk record kun je punten verdienen. Aan de hand van je leeftijd rekenen we uit hoeveel. Ben of wordt je dit jaar 11 jaar ? Krijg je 1,1 punt per pr. Bij 22 jaar, 2,2 punt enz.

Als we tot nu toe, zondag 6 april, de balans opmaken hebben we met elkaar al maar liefst 738 persoonlijke records gezwommen (!). Vorig jaar waren dit er 908 dus we hebben nog wat te gaan. De zwemmers van de startersselectie zijn dit jaar begonnen met wedstrijdzwemmen. Eerst moeten ze dus alle afstanden een keer gezwommen hebben, wil je je tijd kunnen verbeteren. Met z’n 9en hebben ze al wel 52 pr’s gezwommen. Uitschieter is Kim Bakker, zij staat met 9,6 bovenaan. Gevolgd door Lienke Pouwels, Marij Abbink en Laura Pullen met 5,6 punten. Het wordt nog spannend dus wie in de top 3 zal eindigen. Bij de Speedo-selectie zwemmen 19 zwemmers. Zij hebben al 207 persoonlijk records gezwommen. Bovenaan staat tot nu toe Ian van der Pal met 24 punten. Niet ver daar achter staat Lieke Reinders met 19 punten gevolgd door Yente Hallink met 17,1 punt. Ook kanshebbers op het podium zijn Vince, Marit en Ruth. Maar wie weet wat de rest doet.

In de jeugdselectie was vorig jaar Melissa de Lang de winnaar. Zij is doorgeschoven naar de A-selectie en dus is er ruimte voor andere zwemmers. Esmee Stroeve leidt de ranglijst met 19,2 punten. Jolien Pouwels werd vorig jaar 7e, maar staat nu 2e met 16,9 punten. Chiel Bouwman staat derde met 15,6 punten. Dichtbij zitten Nathanael, Anouk en Laura Dekker.

De A-selectie heeft veruit de meeste persoonlijk records gezwommen, maar zwemmen ook de meeste wedstrijden. Met 19 zwemmers zitten ze nu op maar liefst 398 pr’s. Ook dit jaar is de grote uitschieter Jesse Zweers. Bij winst zal het betekenen dat hij 3x op rij de wisselbeker naar huis neemt en dat betekend dat de beker zijn eigen bezit wordt. Tot nu toe heeft hij 51 pr’s gezwommen en dus 66,3 punten. Vorig jaar zwom hij 61 pr’s. Tweede staat Maud Kuipers met 48 punten, gevolgd door Chantal met 43,7 punten. Robin Leideman, Jelle en Hanne zijn ook goed op weg.

De uitreiking van het puntenklassement zal eind dit seizoen plaats vinden tijdens de jaarlijkse BBQ! Datum wordt nog bekend gemaakt.