Swimkick voor De Grunte

Afgelopen zaterdag werd in Hardenberg de eerste ronde van de swimkick wedstrijden georganiseerd. Voor de jongste zwemmers van De Grunte betekende dat de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen, voor sommigen was het zelfs hun allereerste wedstrijd.

8 zwemmers namen deel. Alle afstanden eindigden in de top 4 (!). Van de 14 starts eindigden er 14 in PR (!). Marij Abbink zette de grootste verbetering op haar naam, ze zwom een mooie 50 meter rugcrawl in een tijd van 49.60 en werd daarmee 2e. Helaas werd ze gedist op de borstcrawl vanwege te vroeg starten, ook dat overkwam Roos Jongsma. Amber Lenters zwom 2 keer een 50 meter en mocht twee keer op het hoogste podium klimmen. Het werd goud op de schoolslag en de borstcrawl. De nieuwkomers Elina Hendriks, Jasper Dijkstra en Fabienne Fransen lieten meteen van zich spreken. Keurige tijden werden er genoteerd waarbij Elina en Jasper 2 x brons mee naar huis namen, en Fabienne zilver op de rugcrawl. De oudste jongens Walter Dijk en Ruben Dijkstra zwommen naar mooie tijden op de borstcrawl, en prachtige verbeteringen op de rugcrawl. Walter werd zuur 4e op beide afstanden. Ruben nam goud en zilver mee naar huis.

Tot slot werd er alles gegeven op de 4 x 50 meter vrije slag estafette, waarbij de startzwemmer Ruben nog even 2 seconden sneller zwom als zijn individuele afstand, wat resulteerde in een 4e plek.

Auteur: Chantal Meyerink