Spring mee voor schoon water!

Op zaterdagmiddag 6 juli organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Waterschap Velt en Vecht in Het Haventje van Hardenberg de provinciale Big Jump. Om exact 15.00 uur springen zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd de Vecht in. Met de Big Jump vragen de organisatoren aandacht voor het belang van schoon water voor mens en dier. De Big Jump vindt plaats tijdens De Grunte Waterpolo & Vechtrace. Mensen die het leuk vinden om mee te springen zijn van harte welkom om 14.45 uur in Het Haventje.

Tussen 12.00 en 16.00 uur vinden in Het Haventje verschillende wateractiviteiten plaats. Zo zijn er aquaballen, zijn er voor kinderen waterproefjes en leren ze allerlei onbekende waterdiertjes kennen.

De Big Jump

De eerste internationale Big Jump was in 2002 aan de Elbe. De Elbe was eind jaren 80 de meest vervuilde rivier in Europa. Door allerlei maatregelen was de waterkwaliteit zo verbeterd dat in 2002 op 55 locaties langs de Elbe 100.000 mensen in het water sprongen. De Big Jump was geboren en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in Europa, om aandacht te vragen voor schoon water. De waterkwaliteit is belangrijk voor zowel mensen, als voor planten en dieren. In 2015 moeten onze rivieren volgens de Europese wetgeving van voldoende ecologische kwaliteit zijn om baden en watersport weer mogelijk te maken.

De vier waterschappen in Overijssel (Velt en Vecht, Reest en Wieden, Groot Salland en Regge en Dinkel) en Natuur en Milieu Overijssel organiseren jaarlijks de Big Jump. Elk jaar in een ander gebied in Overijssel, dit jaar zijn we in Hardenberg. De Big Jump wordt mede georganiseerd door De Grunte, het IVN, De Koppel en de provincie Overijssel.

Meer informatie over de Big Jump is te vinden op: www.bigjump.nl.