Selectieleden in actie

Zaterdag 22 oktober kwamen 10 Grunte-leden in actie tijdens de limietwedstrijd te Vriezenveen. 3 zwemmers namen in Dedemsvaart deel aan de Lange afstanden wedstrijd. De wedstrijden vielen door de herfstvakantie wat ongelukkig, toch weerhield het de zwemmers niet om mooie tijden te noteren.

De zwemmers in Vriezenveen lieten zien dat het met de sprintafstanden wel goed zit. De 200 meters vergde bij de meeste zwemmers nog iets teveel kracht. Jelle Dekker zorgde wederom weer voor verbazingwekkende tijden. Niet alleen noteerde hij in Vriezenveen de grootste verbetering op zijn naam door 17 seconden van zijn beste tijd op de 200 meter vlinderslag af te zwemmen, hij wist ook een mooie 50 vlinder in 28.37 en een daverende 50 rug in 28.44 te noteren. De laatste afstand was opnieuw goed voor een Clubrecord. Ook grote PR’s werden genoteerd door Lieke Reinders op de 200 wissel en Daan Tangenberg op de 50 vrije slag. Lyanne Eilander wist weer 3 PR’s te bemachtigen. Ze werd 1e op de 200 meter schoolslag. Kim Leideman werd 1e op de 50 meter rugcrawl en Rosalie deed dat op de 50 en 200 meter vlinderslag.

In Dedemsvaart zwommen de zusjes Lianne en Jasmijn Plas de 200 meter wisselslag en 800 meter vrije slag. Waar in Vriezenveen nauwelijks PR’s op de 200 meter genoteerd werden, zwommen de dames naar mooie verbeteringen. Ook op de 800 meter zat het goed met de conditie. Lianne haalde 12 seconden van haar beste tijd af en Jasmijn maar liefst 45 seconden! Alyssa Eilander kwam uit op 2 x een 100 meter afstand. Helaas werd ze op beide afstanden gediskwalificeerd. 12 november is de volgende wedstrijd, dan staat er een spannende competitiewedstrijd in eigen bad op de planning.

Auteur: Chantal Meyerink