Robin Leideman zwemt NK limiet

Afgelopen zaterdag werd er in Vriezenveen een limietwedstrijd georganiseerd. Er kwam 17 deelnemers van De Grunte aan de start.

Er werden 29 persoonlijke records gezwommen. Lyanne Eilander zwom naar de grootste verbetering van de dag, ze verbeterde haar tijd met 11 seconden op de 100 meter rugcrawl. Robin Leideman was de gelukkige van de dag. Op de 200 meter vrije slag zwom hij een dikke pr, wat resulteerde in een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen eind januari te Amsterdam. Hiermee plaatst hij zich ook automatisch voor de 50 meter vrije slag. Zusje Kim Leideman was zaterdag ook goed op dreef, ze zwom 3 pr’s. Dat deed ook Chiel Bouwman. De zusjes Lianne en Jasmijn Plas zijn dit seizoen goed bezig, en zwommen wederom weer naar keurige tijden. Ruth Hilgen ging voor het eerst onder de 3 minuten op de 200 vrije slag, Marit van Dalen zwom naar een mooie 37.07 op de 50 meter vrije slag.

In Hardenberg werd afgelopen zaterdag een swimkick voor de minioren gezwommen. De Grunte had hier 9 zwemmers die allen hun uiterste best deden. Voor Ruben Dijkstra, Walter Dijk en Amber Lenters was het hun allereerste wedstrijd en deden dit uitstekend. Ze deden een flinke greep in de prijzenpot. Ruben werd twee maal eerste en eenmaal derde. Walter mocht twee zilveren medailles naar huis nemen. Amber Lenters zwom de oudere dames voorbij en werd 1e op de schoolslag en 3e op de rugcrawl. Marij Abbink werd eerste op de schoolslag, en tweede op de rugcrawl. Eva Havelaar werd twee maal tweede. Roos Jongsma zwom een persoonlijk record op de 25 meter schoolslag. Tom Schotkamp zwom een pr op de rugcrawl en werd tweede op de 100 meter schoolslag. Daan Tangenberg liet zien dat goed trainen beloond werd, hij verbeterde op alle afstanden zijn beste tijd. Broertje Luuk zwom een persoonlijk recod op de rugcrawl.