Robin Leideman en Jelle Dekker Overijssels kampioen

Afgelopen weekend werd deel 3 en 4 van de Overijsselse korte baan kampioenschappen te Nijverdal gezwommen. Na het eerste weekend stond de medailleteller op 7. Robin Leideman en Jelle Dekker voegden daar dit weekend nog eens 5 medailles bij.

Het was zaterdagmiddag gelijk raak voor Robin Leideman. Hij begon met de 200 meter wisselslag. In een mooie PR van ruim 2 seconden werd hij 1e van Overijssel! Al snel volgde de 200 meter vrije slag. Hier greep hij, mede door vermoeidheid van de 200 wissel, net naast het podium. Voor Jelle Dekker was het hier wel raak, hij werd 3e. Kim Leideman kwam aan de start op de 200 meter schoolslag. Ze eindigde boven haar PR en werd 9e. Op de 50 meter vlinderslag zwom Jelle naar een mooie tijd van 27.92 seconden wat goed was voor een nieuw clubrecord en een prima zilveren plak. Ook Robin zwom op deze afstand naar een mooie PR.

Zondag kon er weer een Overijsselse titel op naam van De Grunte genoteerd worden. Dit keer was het Jelle die weer het hoogste podium mocht betreden. Hij zwom de 50 meter vrije slag naar PR van 24.86 seconden. Een keurige tijd, nét boven de NJJK limiet. Ook Robin had zijn zinnen gezet op een PR en dat lukte, hij zette een knappe tijd neer en werd 3e. Lianne Plas mocht starten op de 100 meter vrije slag. Ze werd op deze afstand 7e. Met 12 medailles kan De Grunte terugkijken op een geslaagd toernooi. Jelle Dekker kan met 3 NJJK limieten zich klaar stomen voor zijn 2e NK die van 26 t/m 29 januari in Eindhoven georganiseerd wordt.

Auteur: Chantal Meyerink