Rinse de Jonge Overijssels Kampioen!

Afgelopen zondag stond in Hengelo de Overijsselse minioren sprintkampioenschappen op het programma. 9 zwemmers van De Grunte wisten zich hiervoor te plaatsen. Alle 50 meter nummers kwamen aan bod.

Fabienne Fransen en Marij Abbink komen uit in de categorie minioren 5. Ze beten het spits af op de 50 meter vlinderslag. Marij zwom voor het eerst onder de 50 seconden, Fabienne werd helaas gedist. Later op de schoolslag maakte ze het weer goed, ze werd hierop 14e.

Bij de dames minioren 4 had Elina Hendriks zich geplaats voor de vrije slag, Suze Abbink voor de rugcrawl en Yara Zuidema voor de schoolslag. Suze wist een mooie PR te zwemmen in steeg een plekje in de ranglijst. Yara werd helaas gedist. Elina zwom een mooie race, maar eindigde net iets boven haar PR.

Bij de heren minioren 6 waren Rens Minke en Luca Aufderhaar goed op dreef. Ze begonnen met een uitstekende vlinderslag, waarbij beide heren 7 seconden van hun PR af zwommen. Luca werd 12e en Rens 13e. De 13e plek was voor Rens voorbestemd, want ook op de andere 3 zijn afstanden werd hij 13e. Luca zwom nog een mooie PR op de vrije slag en werd 16e.

Het werd spannend bij de jongens minioren 3. Rinse de Jonge stond op de vrije slag voorafgaand als 2e geklasseerd. Hij bleef de zenuwen de baas. In een voortreffelijke race tikte hij met een verschil van 0,09 seconden als eerste aan en mag hij zichzelf een jaar lang Overijssels kampioen noemen!

Jayden Post was de jongste zwemmer. Hij liep door een dis helaas een podiumplek mis op de schoolslag, maar herpakte zich op de borstcrawl door weer een mooie PR te zwemmen.