Richard van Dijk gaat de Alpe d’HuZes beklimmen

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto ‘Opgeven Is Geen Optie’ wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave!

Richard van Dijk, speler bij Heren 2 van de Waterpolo heeft besloten zich sterk te maken voor dit goede doel.

Mijn motivatie om mee te doen!

15 augustus 2011…
Wat een kracht, wat een wil, wat een vrouw! Een kleine twee weken gevochten als een leeuw voor alles wat haar dierbaar was! Het was allemaal natuurlijk niet genoeg. Haar moedige oneerlijke strijd is ten einde. Mijn moeder is in de vroege ochtend in de armen van Pa ingeslapen in het bijzijn van ons allen!

In 2013 zijn we als support voor mijn kameraad mee geweest naar dit evenement. Tijdens dit gebeuren besefte ik me hoe mooi en goed het wel niet is wat er daar op de Alp gebeurde die twee dagen. Mijn besluit stond vast…. Ondanks mijn versleten linker knie. Volgend jaar doe ik ook mee!

De editie 2014 was ik erbij. Dit jaar dus als deelnemer. Wat voelde ik me goed, wat voelde ik me sterk. Twee keer die berg op ging me eigenlijk wel makkelijk af…. Echter in de tweede afdaling werd ik bijna van de weg afgereden door iemand die even niet goed uitkeek. Tijdens het uitwijken sprong mijn slechte knie op slot. De verdere afdaling ging natuurlijk verder vanzelf. Beneden een poos gezeten en gelopen. Ondanks de pijn dacht ik…. Ach valt wel mee, ik ga nog een keer. De derde klim, wat een hel! Onbeschrijfbare pijn…!!!! “Mama kon ook niet opgeven…. Ik nu ook niet… Geen Optie!” Mijn geest wou nog steeds maar mijn knie niet meer.

Ik ben boven gekomen van bocht naar bocht, bezoek aan medische post met strenge adviserende woorden over stoppen van de arts. Toch eigenwijs en door gegaan op karakter, met onderweg vele duwtjes in de rug en lieve, troostende en aanmoedigende woorden van wildvreemden. De gedachte aan een dierbare, de saamhorigheid op de berg. Wat krijg je daar een kracht van! Boven wederom naar de arts. Strenge woorden. “Tis klaar voor jou jongen…. Je hebt je best gedaan!”

Dit jaar ga ik weer die berg op. Ga minimaal voor vier keer. Met de kracht die Mama en iedereen op de berg me gegeven heeft hoop ik het dit jaar te bereiken. De ervaring van vorig jaar meenemend…

Ik snap dat de commotie van twee jaar geleden wellicht vragen oproept, maar Alpe d’HuZes staat voor saamhorigheid, verbinding, troost, inspiratie en je onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Dit alles met slechts een doel:

Geld ophalen voor de overwinning op kanker!

Het aantal deelnemers mag dan minder zijn dan afgelopen jaren, het aantal kankerpatiënten is nog steeds even groot, zoniet groter! Voor mijn moeder is het te laat, maar ik maak me sterk omdat ik geloof dat Kanker geneesbaar kan en gaat worden! Dit door de gelden voor onder andere onderzoeken wat wij met dit evenement met elkaar bijeen brengen. Hier blijf in ieder geval ik me voor inzetten!!!

Geld ophalen voor het goede doel

De berg op moet ik alleen doen…..,
Maar geld geven voor dit goede doel kunnen we samen!

Je kunt me steunen door een gift via de website:
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/richardvandijk/richard-van-dijk/

Tijdens de Algemene Leden Vergadering, 13 februari 2015, zal ik chocolade verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het KWF.

Richard van Dijk