Puntenklassement seizoen 2015 – 2016

Het seizoen 2015 – 2016 is alweer geëindigd. De laatste trainingen zijn gezwommen en nu gaan we genieten van een welverdiende vakantie. Tijd voor de uitreiking van het puntenklassement! Wie heeft dit jaar de meeste punten bij elkaar gezwommen?

Werking puntenklassement

Wat houdt een puntenklassement in? Per gezwommen persoonlijk record kun je punten verdienen. Aan de hand van je leeftijd rekenen we uit hoeveel. Ben of wordt je dit jaar 11 jaar? Krijg je 1,1 punt per PR. Bij 22 jaar, 2,2 punt enz. Een PR is een tijdsverbetering van minimaal 0,01 sec tav je vorige beste tijd. Bij gelijk stand? Dan kijken we naar we de meeste PR’s gezwommen heeft. Wederom gelijke stand? Dan kijken we naar het gemiddelde van aantal wedstrijden delen door aantal PR’s.

Balans

Als we de balans opmaken hebben we met elkaar maar liefst 745 persoonlijke records gezwommen !! Dat brengt ons tot een gemiddelde van 13,3 PR per zwemmer. De meeste zwemmers van de startersselectie zijn dit jaar begonnen met wedstrijdzwemmen. Eerst moeten ze dus alle afstanden een keer gezwommen hebben, wil je je tijd kunnen verbeteren. Met z’n 12en hebben ze al wel maar liefst 94 pr’s gezwommen. De winnaar bij de starters is geworden ; Lotte Aufderhaar! Met een puntenaantal van 15,3 heeft ze nipt gewonnen van Marij Abbink die met 14,4 op de tweede plaatst eindigd. Derde is geworden ; Luuk Tangenberg! Hij zwom 14 PR’s dit jaar.

Bij de Speedo-selectie zwemmen 14 zwemmers. Zij hebben 196 persoonlijk records gezwommen. Vorig jaar won Ian v/d Pal, hij is doorgeschoven naar de jeugdselectie en dus is er ruimte voor een nieuwe winnaar. Dit jaar is de winnaar geworden ; Alyssa Eilander! Met een puntenaantal van 22,0 wordt haar progressie van dit jaar goed beloond. Het zilver gaat keurig naar Tom Schotkamp! Hij had nét een PR minder dan Alyssa, wat hem brengt op een puntentotaal van 21,0. Derde van de selectie is geworden ; Daan Tangenberg! Ondanks een knie-blessure zwom hij toch maar mooi 17 PR’s bij mekaar.

In de jeugdselectie was vorig jaar de winnaar ; Esmee Stroeve. Er zijn heel wat nieuwe talentjes van de speedo doorgestroomd, zou zij de titel vast kunnen houden ? Het antwoord is.. JA! Esmee Stroeve wint voor de 2e keer op rij de titel bij de jeugd selectie. Vorig jaar nog 20 PR’s, nu zelfs 23 – 29,9 punten!Een knappe prestatie. Nieuwkomer Stan Minke wordt tweede met 28,4 punten. En Jolien Pouwels, vorig jaar tweede, eindigd ook dit jaar in de top-3 met 26,6 punten.

De A-selectie heeft veruit de meeste persoonlijk records gezwommen, maar zwemmen ook de meeste wedstrijden. Met 14 zwemmers zitten ze op maar liefst 313 pr’s. Drie maal ging de winst naar Jesse Zweers. Door vertrek naar een andere vereniging betekend het dat de 4e jaar een nieuwe winnaar op papier komt te staan. Het is Chantal Meyerink geworden. Met 30 PR’s niet de meeste persoonlijk records, maar wel de meeste punten ; 72! Tweede is geworden ; Lianne Plas met 65,8 punten. En knap derde, ondanks langere periodes van afwezigheid door ooroperaties, Melissa de Lang! Met 62,5 punten. Gevolgd door de heren Robin Leideman (50,4), Jelle Dekker (49,8) en Jorian Kiela (42,0).

Stijgende lijn

Er is dit jaar hard getraind en hard gezwommen. De stijgende lijn nemen we mee naar komend seizoen waar we met z’n allen weer 100% voor gaan. Wie weet wordt jij wel de nieuwe winnaar!

Auteur: Chantal Meyerink