Prachtig zwemweekend voor onze wedstrijdzwemmers

Afgelopen weekend waren er maar liefst 3 wedstrijden waar de leden van De Grunte aan deel mochten nemen.

De eerste wedstrijd was in Amsterdam, het NJJK. Jessie, Amy-Lynn, Hanne, Maud en Robin. Het gehele weekend werden er afstanden gezwommen zoals de 50 vrije slag, 100 vrije slag, 200 vrije slag, 400 vrije slag, de 100 meter rugcrawl en de 200 meter wisselslag. Er zijn veel persoonlijke records gezwommen in Amsterdam en velen zijn in de ranglijst van de jeugd/junioren omhoog gestegen.

Op zaterdag en zondag werden de Overijsselse Winter B kampioenschappen gehouden te Zwolle. Hier deden 14 leden van de Grunte aan mee. Lianne Plas behaalde 2 gouden en 1 zilveren medaille. Melissa de Lang behaalde een zilveren medaille op de 100 meter wisselslag.

Op zaterdag werd er door De Grunte nog een Swimkickwedstrijd georganiseerd waar de jongste leden van De Grunte aan deel mochten nemen. Hier deden maar liefst 13 leden van De Grunte aan mee. Er werden in totaal 19 persoonlijke records gezwommen. Eva Havelaar zwom de grootste verbetering. Ze mocht uit komen voor de 25 meter rugcrawl en zwom een prachtige tijd van 26.82.

Al met al een geslaagd zwemweekend voor De Grunte.

Auteur: Josien Odink