Prachtig weekend voor De Grunte

9 Medailles voor De Grunte

Zaterdag 4 oktober werd er in Dedemsvaart de minioren voorronde georganiseerd. De snelsten zwemmers van Overijssel kwamen hier aan de start. Ismay Lichtendonk was de grootverdiener van de dag. Met 3 mooie persoonlijk records mocht ze drie gouden medailles ophalen. In dezelfde leeftijdscategorie zwom Kim Leideman naar twee keurige zilveren medailles op de 100m schoolslag en 100m vrije slag. En werd het op de 100m vrije slag brons voor Aleid te Veldhuis. Ruth Hilgen zwom ook prima al haar afstanden naar een persoonlijk record. De dames geboren in 2005 ; Yente Hallink en Eline Pullen lieten ook van zich spreken. Yente zwom een goede 50m vlinderslag maar werd helaas gedist. Daardoor ging de bronze medaille naar Eline. Ook zwom Eline naar brons op de 100m schoolslag, daar was een persoonlijk record van wel 7 seconden voor nodig. De tweelingbroertjes Daan en Lars van Ginkel zijn erg aan elkaar gewaagd. Naast hun doel om persoonlijk records te zwemmen is het ook een strijd tegen elkaar. Op de 100m vrije slag en 100m rugcrawl ging het voordeel naar Daan. De 100m schoolslag was het Lars die eerder aantikte, vooral zijn 1.46.12 sec tijd viel op. Vince van der Pal is een jaartje jonger als de heren. Hij startte op de 100m vrije slag en 100m rugcrawl. Op de 100m rugcrawl werd het een mooie derde plek. Zijn broer Ian van de Pal zwom voor het eerst 200 meters in een wedstrijd. Op de rugcrawl was hij zijn tel even kwijt, maar hij herpakte zich weer op de 200m schoolslag en zwom zo naar twee mooie tijden toe.

Twentse open A- limiet in Almelo

Zwemvereniging De Grunte nam afgelopen weekend deel aan de Twents open A-limiet. De deelnemers waren Lotte, Maud, Melissa, Robin, Myrthe, Jesse, Hanne, Lianne en Amy-Lynn. Maud mocht als eerst van start en zwom een mooi NJJK limiet. Nog geen 3 min later zette Myrthe een tijd neer van 0:27:50 sec. die goed was voor een eerste plaats. Met de 100 meter schoolslag liet Lianne zien dat ze in topvorm is en verbeterde haar persoonlijk record met maar liefst 10 sec. Jesse zwom de 100 meter vrije slag in 1:01:43, waardoor hij nu nog ruimer onder de NJJK limiet heeft gezwommen. Melissa liet zien dat ze die dag thuis hoorde bij de beste zwemsters op de 200 meter schoolslag en tikte als derde aan. Hanne, Amy-Lynn, Robin en Lotte zwommen mooie persoonlijke records.

Voor de beste prestaties van deze dag zowel bij de heren als bij de dames waren er voor de top 3 ereprijzen beschikbaar. Myrthe was een van de gelukkigen met een derde plaats. Voor Myrthe was dit haar laatste optreden bij De Grunte. Ze gaat ons verlaten en zal haar zwemcarrière voortzetten bij WS Twente. We bedanken Myrthe voor haar inzet en wensen haar veel plezier en succes toe!

De zwemmers en trainers kunnen allemaal trots terug kijken op een sportieve en gezellige middag in Almelo.

Auteur: Chantal Meyerink