Podiumplaatsen voor De Grunte tijdens de Overijsselse Kampioenschappen Lange Baan

Afgelopen weekend werd in Nijmegen de Overijsselse kampioenschappen georganiseerd. De limieten waren scherp dit jaar. 7 leden van De Grunte wisten zich ondanks dat toch te plaatsen.

Op de eerste dag konden er al gelijk mooie prestaties genoteerd worden. Zo begon Jelle Dekker sterk op de 100 meter vlinderslag, met een uitstekende tijd van 1.07.28 werd hij tweede. Ook op de 200 meter vrije slag werd het zilver voor Dekker. Trainingsmaatje Robin Leideman is twee jaar jonger dan Jelle. Hij zwom de 200 vrije slag sneller, maar greep in zijn leeftijdsgroep net naast de prijzen met een 4e plek. Op de 100 rugcrawl was Jelle de favoriet in zijn leeftijdscategorie, helaas besloot de jury hem te diskwalificeren en miste hij op deze afstand het goud. Op zijn laatste afstand van de dag, de 50 meter vrije slag, maakte hij het weer helemaal goed door wél goud te pakken. Op de 50 meter vrije slag had De Grunte veel deelname. Helaas werd Vince van der Pal gedist wegens te vroeg gestart. Robin Leideman werd 8e. Laura Dekker zette de meest verbazingwekkende tijd van de dag neer. Ze zwom op deze afstand naar een prachtige 30.53 seconden. Het leverde haar de 12e plek op. Jasmijn werd 18e met 31.41 seconden. Rosalie zwom een kleine PR en werd 14e. Lianne Plas werd vorige week regio kampioen op de 1500 meter vrije slag. Dat ze ook kan sprinten bewees ze afgelopen zaterdag. Ze zwom naar een verrassende bronzen medaille.

Zondag vertrokken alleen Robin en Jelle weer richting Nijmegen. Op de 100 vrije slag zwom Robin naar een PR en werd 7e. Jelle eindigde net iets boven zijn PR, maar mocht wel het zilver ophalen. Op de 200 meter rugcrawl kwamen beide heren niet tot hun beste tijden. Wel mochten ze alle twee het podium beklimmen. Robin werd 3e en Jelle mag zich weer een jaar lang Overijssels kampioen noemen.

Auteur: Chantal Meyerink