Podiumplaatsen voor De Grunte

Afgelopen zaterdag zwommen de minioren en junioren een medaille wedstrijd in eigen bad. 20 zwemmers van De Grunte kwamen in actie. In het sterke deelnemersveld mocht De Grunte maar liefst 13 keer het podium betreden.

Het programma was gevarieerd van korte tot langere afstanden. Een aantal zwemmers zwommen een lange afstand voor de eerste keer. Zo ook Elina Hendriks, zij mocht starten op de 100 meter vlinderslag. In een goed verdeelde race werd ze knap eerste. Hanna Willering zwemt sinds kort bij de selectie en wist nu al knap de 50 meter borstcrawl in haar leeftijdscategorie te winnen. De jongste zwemmers Abe Pasop en Gwen Schuur wisten beide de 100 meter schoolslag te winnen, ze zwommen voor het eerst prima onder de 2 minuten. Ook was er goud voor Anne Grootenhuis, ze wist ruim de 100 meter schoolslag te winnen in een mooie tijd van 1.39.91. De 6e gouden medaille voor De Grunte was voor Rinse de Jonge. Met trots kon hij verdienstelijk deze in ontvangst nemen na een 50 meter vlinderslag. In hetzelfde programma nummer werd Jayden Post 2e, hij zwom deze afstand voor de eerste keer en werd meteen een mooie tijd van 53.56 seconden. Desirree Dreschler waagde zich aan de 200 meter wisselslag. In een mooie opgebouwde race werd ze verdienstelijk 2e. Niek Eissink zwom een dijk van een tijd op de 50 meter vrije slag, met 36.34 seconden werd hij knap 2e. Ook Jan Kemkes zwom een dikke PR op dezelfde afstand en dook voor het eerst onder de 40 seconden. Yara Zuidema zwom een krachtige 100 meter schoolslag, met een dikke PR van 11 seconden werd ze keurig 2e. Anne en Rinse wisten zelfs 2 medailles mee te nemen, Anne werd 3e op de 50 vlinderslag en Rinse op de 100 schoolslag. Alyssa Eilander wist bij de oudste dames via de buitenbaan knap 3e te worden op de 100 meter wisselslag, er gingen maar liefst ruim 8 seconden van haar beste tijd af. Ruime PR’s konden ook genoteerd worden voor Luuk Tangenberg, Luca Aufderhaar, Rens Minke, Eva Havelaar en Jasper Dijkstra.