Overijsselse limieten voor De Grunte

Afgelopen zaterdag werd er in eigen bad een limietwedstrijd gezwommen. De limieten voor de Overijsselse kampioenschappen zijn bekend en dat betekend dat de jacht is geopend.

Vince van der Pal maakte daar gebruik van. Hij zwom voor het eerst een limiet en deed dat op de 50 meter vrije slag. Met 30.60 seconden dook hij flink onder de gestelde tijd. Ook Jasmijn Plas en Laura Dekker stelden hun afstand veilig door een limiet te zwemmen op dezelfde afstand. Lianne Plas kwam dicht bij. Voor het eerst dook ze onder de 29 seconden op de 50 meter vrije slag. Sandra Pouwels zwom naar 3 mooie PR’s, vooral op de 100 vlinderslag gingen er heel wat seconden van haar beste tijd af. Daan Tangenberg was ook weer goed voor 2 PR’s. Hij zwom naar een mooie 37.90 op de 50 meter vrije slag. Lieke Reinders en Michelle Mulder deden ook goede zaken met beide 3 PR’s. Stan Minke wist zowel de 50 vrije slag als de 200 meter schoolslag flink zijn tijden te verbeteren. Lyanne Eilander zwom ook een keurige wedstrijd. Na kleine blessures bewees ze zaterdag dat ze weer op de goede weg terug zit met 3 PR’s.

Miniorcup Eindhoven

5 zwemmers van De Grunte vertrokken zaterdag in de vroege ochtend uurtjes richting Eindhoven om daar deel te nemen aan de landelijke miniorcup. In Eindhoven werd het hele weekend het Open Nederlandse Kampioenschappen voor de oudere zwemmers georganiseerd.

Tussendoor mochten Tom Schotkamp, Lotte Aufderhaar, Anouk ter Horst, Kim Bakker en Rens Minke hun zwemkunsten laten zien. Er werd gezwommen in een 50 meter bad. Doordat je keerpunten mist, zou een PR zwemmen wel heel knap zijn. Tóch lukte dat Tom, en zelfs 2 keer! Zowel op de 100 meter vlinderslag, als de 100 meter schoolslag verbeterde hij zijn beste tijden. Op de vlinderslag haalde hij de hoogste klassering van De Grunte door 18e te worden. Knap gedaan Tom! Ook Kim Bakker was uitstekend bezig. Met name op de 100 meter schoolslag zwom ze een mooie PR. Voor Anouk was er ook een PR, ze werd helaas gedist. Lotte eindigde maar net iets boven haar PR op de vrije slag. Dat gold ook voor Rens Minke op de 100 meter rugcrawl.

’s Avonds werd er met z’n allen gekeken naar de toppers tijdens de finale wedstrijd van de Swimcup. Daar werd vol bewondering naar o.a. Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk gekeken. De zwemmers kunnen geslaagd terug kijken op een mooie ervaring.