Overijsselse Kampioenschappen: De Grunte straalt op zondag

De Grunte mocht met een clubje van zes kinderen naar de Overijsselse Kampioenschappen voor Minioren in Zwolle. Het eerste deel werd zaterdag gehouden. Op zaterdag lukte het de zwemmers niet om al hun persoonlijke records te halen. Maar op zondag gingen ze er helemaal voor! Deze dag moest het gebeuren! En dat lukte!

Jurre de Jonge zwom een mooie PR van 5 seconden op 200 wisselslag en behaalde daarmee de 12e plek! Fleur Brink zwom op de 200 vrije slag een mooie PR van 3 seconden en bij de 100 vlinderslag en 100 schoolslag behaalde ze een mooie 10ee plek! Midas Withaar, onze jongste zwemmer, wist op de 100 vrije slag zelfs 8 seconden van zijn tijd af te zwemmen! Een superprestatie!

Stefan Back, Jefta Norden en Koen Hultink mochten alle drie de 100 meter schoolslag zwemmen. Alle drie behaalden ze mooie PR’s. Koen werd 9e op deze afstand. Stefan behaalde op de 100 vrije slag een hele mooie prestatie. Hij wist zelfs 4 seconden van zijn tijd af te zwemmen en behaalde een mooie tijd van 1,15.92 en werd 9e op deze afstand.

Als laatste mochten Fleur, Koen, Stefan en Jurre de wisselslag estafette zwemmen. Er werd flink aangemoedigd! Toen Jurre als 5e aantikte, stonden de andere 3 flink te juichen van trots en opluchting! Een mooie prestatie en daarmee hadden ze een oorkonde verdiend.

Auteur: Esther van Dijk