Overijsselse B Kampioenschappen 2016

Op zaterdag en zondag, 18 en 19 juni, zijn de Overijsselse B kampioenschappen zwemmen gehouden in Zwolle. In totaal mochten er 15 zwemmers aan de start verschijnen.

Op zaterdag mocht Roy Tettero de spit afbijten met de 50 m schoolslag. Hij wist een leuke PR te zwemmen en hiermee een 2e plaats te veroveren. Roy heeft 2x een zilveren medaille gewonnen dit weekend. Een uitstekende prestatie.

Ook Jorian Kiela was goed op dreef. Op bijna alle afstanden die hij mocht zwemmen, heeft hij een persoonlijk record weten te behalen. Hij kreeg een bronzen medaille en 2x een zilveren.

Stan Minke en Ian van der Pal mochten zondag starten. Ook zij kunnen terugkijken op een prima wedstrijd aan het einde van dit seizoen.

Marit van Dalen kwam zaterdag naar Zwolle en mocht 100 m vrij zwemmen en een estafette. Op de 100 vrij had ook zij een mooie PR.

Kim Leideman heeft nog last van een blessure waardoor ze niet al te best kon presteren. Toch heeft ze het geprobeerd en het seizoen goed afgesloten met haar medezwemmers.

Ook Jasmijn Plas had een blessure, maar kan ook met trots terugkijken op een goed seizoen.

Jolien Pouwels kon zaterdag starten op 4 persoonlijke afstanden en 2 estafettes. Hierbij wist ze al haar tijden zeer goed te verbeteren en kan ze met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen beginnen.

Dit ook voor Esmee Stroeve. Zeven maal kon zij haar kunnen laten zien en dat heeft ze zeer goed gedaan met bijna allemaal PR’s.

Laura Dekker en Chantal Meyerink hebben zich ook van hun beste kant laten zien op deze laatste wedstrijd van het jaar. Chantal mocht zelfs een zilveren medaille in ontvangst nemen op de 100 m rugcrawl.

Jelle Dekker kwam van het NJJK en heeft ’s middags nog een 100 m vlinderslag gezwommen. Hierbij een mooie gouden medaille gekregen.

De dames Lyanne Eilander en Ruth Hilgen kunnen met 2 gouden en een zilveren medaille ook tevreden zijn. Voor Ruth was dit haar laatste zwemwedstrijd en kon dit prima afsluiten met hele mooie tijden.

De grootste winnaar was toch Lianne Plas. Van de 6 maal die ze mocht zwemmen, heeft ze 5 x een medaille weten binnen te slepen! 2 maal een tweede plek en 3 maal een eerste plek!

Auteur: Anja Leideman